Joutsaareen tekeillä kaavamuutos Lahdessa – saareen suunnitellaan kahta omakotitonttia

Joutsaaressa sijaitsee Joutsaarisäätiön hallinnoimia rakennuksia, kuten huvilarakennus. Mirja Hussain

Anne Honkanen

Joutsaareen on tekeillä kaavamuutos, jossa selvitetään, voisiko saareen kaavoittaa kaksi omakotitonttia.

Lahden kaupungin tiedotteen mukaan kaavoituksen tavoitteena on, että Joutsaari säilyy jatkossakin virkistyskäytössä. Kaavatyössä selvitetään, miten nykyistä toimintaa voisi kehittää. Kaavoitus on alkuvaiheessa ja alueelle laaditaan erilaisia selvityksiä.

Tekeillä olevasta kaavamuutoksesta järjestetään yleisötilaisuus, jossa yleisö pääsee kertomaan näkemyksensä siitä, miten Joutsaarta voitaisiin kehittää. Yleisötilaisuus pidetään keskiviikkona 16. syyskuuta kello 17.

Yleisötilaisuus pyritään pitämään kokonaan ulkotiloissa ja turvavälein. Se käynnistyy kierrokselle lähdöllä Kaisla-auton luota Joutsaarenkujan parkkipaikalta (Joutsaarenkuja 22). Kierroksen ohjaa kaavatyöstä vastaava suunnitteluinsinööri Carita Uronen. Tilaisuuden järjestämisessä on säävaraus.

Joutsaaressa sijaitsee Joutsaarisäätiön hallinnoimia rakennuksia. Säätiö haki jo loppuvuonna 2018 kaupungilta kaavamuutosta, joka mahdollistaisi saaren sisäänkäyntipuomien lähistölle kahden omakotitontin kaavoittamisen. Säätiön toiveissa on ollut, että tonttien myynnistä saadut tulot voisi käyttää Joutsaaren päärakennuksen, huvilan uudistamiseen.

Uusi kaavoitus tarjosi kylmän suihkun Lahden Joutsaaren kehittäjille – "Meillä on nyt vain huonoja vaihtoehtoja"

Lahden Joutsaarta remontoidaan parhaillaan laajemmin kuin vuosiin – alueen puuhahenkilöt ovat helpottuneita, kun suositut saunavuorot voidaan käynnistää kesällä normaalisti

Päivitetty 11.9. klo 10.04: Tieto Joutsaarisäätiön hakemasta kaavamuutoksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.