Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Petri Tammisen poika Antti Rönkä julkaisee esikoisteoksensa elokuussa

Päijäthämäläinen kirjailijaelämä on elokuussa yhtä kirjailijaa rikkaampi, kun 22-vuotias lahtelainen Antti Rönkä julkaisee esikoisromaaninsa. Gummeruksen kustantama kirja on nimeltään Jalat ilmassa.

Ennakkotietojen mukaan Röngän kirja on "riipaisevan rehellinen ja omakohtainen" kertomus siitä, millaiset arvet kiusaaminen jättää ihmiseen.

– Kaikki mitä kirjassa on tapahtunut, on tapahtunut minulle. Se ei ole kuitenkaan autofiktiota, sillä rakensin kokemusteni ympärille oman maailmansa, Rönkä sanoo.

Asikkalan Vääksyssä kasvaneen Röngän mukaan Jalat ilmassa on ennen kaikkea kasvutarina. Päähenkilö on Aaro, joka yrittää ponnistaa omilleen yliopistokaupungissa. Kiusaajien lannistavat äänet eivät kuitenkaan jätä häntä rauhaan.

– Onhan se on rohkea aihe esikoiskirjalle. Ajattelin kuitenkin, että siitä minulla on sanottavaa. Ja että jos teen, niin se täytyy tehdä täysillä, Rönkä linjaa.

Rönkä opiskelee kirjallisuutta ja kasvatustieteitä Jyväskylän yliopistossa. Hän kertoo tehneensä ensimmäiset kirjaa koskevat muistiinpanonsa elokuussa 2017 Lahden Suomalaisesta kirjakaupasta ostamaansa ruutuvihkoon.

– Opinnot ovat olleet viime vuoden breikillä kirjan vuoksi. Tarkoitus on kyllä jatkaa, Rönkä kertoo.

Kirjailijuus tulee Röngälle verenperintönä, sillä myös hänen isänsä Petri Tamminen on kirjailija.

– Sitä kautta olen saanut realistisen käsityksen kirjailijan työstä. Itse kirjoittamiseen iskä ei ole kuitenkaan vaikuttanut mitenkään, Rönkä sanoo.