Hämeenlinna muistaa Vexi Salmea laulaen

Sanoittaja ja kirjailija Vexi Salmi oli myös taiteen kerääjä. Teoksia oli esillä Lahden taidemuseossa vuonna 2014. Janne Laakkonen

Hämeenlinnan kaupunki aikoo muistaa tiistaina kuollutta sanoittaja Veikko (Vexi) Salmea järjestämällä Hämeenlinnan torilla yhteislaulutilaisuuden.

Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin, mutta vallitseva koronatilanne ja osallistujien turvallisuus huomioiden se tulee todennäköisesti olemaan keväällä 2021, kertoo kaupungin tiedote.

Hämeenlinnassa syntynyt Salmi sanoitti uransa aikana pitkälti yli 3 000 levytettyä laulua, joista monet ovat ikivihreitä hittejä. Siksi Hämeenlinna ottaa kaupunkilaiset mukaan valitsemaan yhdessä laulettavia lauluja. Kaupungin sosiaaliseen mediaan avataan mahdollisuus tehdä ehdotuksia mukaan otettavista kappaleista. Toiveeseen voi sisältyä myös perustelu tai muisto, miksi juuri kyseinen laulu haluttaisiin yhdessä Hämeenlinnan torilla laulaa.

Hämeenlinnan kaupunki muistuttaa, että Vexi Salmen läheinen suhde syntymäkaupunkiin näkyi läpi elämän. Siihen kuuluivat mm. paikallislehdessä ja kirjana julkaistut muistelupakinat Rinkelimäen pojista, HPK ja Hämeenlinnan taidemuseolle lahjoitettu poikkeuksellisen mittava taidekokoelma.

Vesa-Matti Loiri muistelee Vexi Salmea lämmöllä: "Tiukka, mutta armollinen - minulle hyvin rakas ihminen" – yhteistyö alkoi Loirin ensimmäisestä Eino Leino -levystä

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut