Kolmas lahtelaispoliitikko ilmoittautui mukaan eurovaaleihin – myös Asikkalan Mira Nieminen ja Satu Jaatinen ehdolle

Sonja Falk (kd.) teki eduskuntavaalityötä maaliskuussa Lahden kuukausimarkkinoilla. Mirja Hussain

Vili Uuskallio

Kristillisdemokraattien Hämeen piirin puheenjohtaja Sonja Falk lähtee ehdolle eurovaaleihin. Lahtelainen Falk oli ehdolla myös eduskuntavaaleissa, joissa hän ylsi 1 890 äänellä varasijalle.

– Eurovaalien pitäminen heti eduskuntavaalien jälkeen on epäkiitollista hommaa. Olin vakaasti päättänyt, että lukuisista pyynnöistä huolimatta eurovaaleihin en lähde, mutta (KD:n puheenjohtajan) Sari Essayahin tahtotila oli tässä omaani vahvempi, Falk perustelee ehdokkuuttaan.

Falk on Lahden kaupunginhallituksen ja Päijät-Hämeen maakuntahallituksen jäsen. Hän on työskennellyt sisäministerin erityisavustajana, KD:n eduskuntaryhmän pääsihteerinä ja poliittisena sihteerinä. Tällä hetkellä hän toimii erityisasiantuntijana Lastensuojelun Keskusliitossa.

Falkin mukaan hänen vaaliteemojaan ovat etenkin maahanmuutto- ja turvallisuuskysymykset.

– Maahanmuuttopolitiikassa on kyettävä säilyttämään sekä hallittavuus että inhimillisyys. Euroopan sisäinen vakauttaminen vaatii myös vahvaa lapsi- ja koulutuspolitiikkaa, että saamme nuoret mukaan rakentamaan yhteiskuntaa.

Lahtelaisista poliitikoista europarlamenttivaaleihin asettuvat ehdolle myös Alettin Basboga (sd.) ja Elisa Lientola (vas.).

Asikkalan Mira Nieminen PS:n ehdokkaaksi

Asikkalalainen Mira Nieminen (kuvassa vasemmalla) nimettiin perussuomalaisten eurovaaliehdokkaaksi. Sami Lettojärvi

Perussuomalaiset esitteli torstaina oman eurovaaliehdokaslistansa. Heidän joukossaan on asikkalalainen Mira Nieminen. Nieminen keräsi eduskuntavaaleissa varasijalle oikeuttaneen 4820:n äänen potin.

Nieminen on Asikkalan kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen sekä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän valtuuston jäsen. Nieminen johtaa myös Hämeen perussuomalaisten piiriä ja kuuluu perussuomalaisten puoluevaltuustoon.

Nieminen on hallintotieteiden maisteri ja rikoskomisario.

Päijät-Hämeestä on ehdolla myös asikkalalaisyrittäjä Satu Jaatinen Seitsemän tähden liikkeestä. Hän sai eduskuntavaaleissa 84 ääntä.

Eurovaalien vaalipäivä on 26. toukokuuta. Ennakkoäänestys järjestetään 15.–21. toukokuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.