Orimattilan kaupunginhallitus jakaantui tiukasti vesiosuuskunnan kiistassa

Pirjo Kamppila

Orimattilan kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan puoltaa vesiosuuskunta Villiihiiden toimilupa-aluetta. Asia menee vielä kaupunginvaltuuston päätettäväksi ensi maanantaina.

Vesiosuuskunnan asiaa on vatvottu kaupungissa vuosikausia, eikä kaupunginhallituksen päätös nytkään ollut helppo: äänet jakaantuivat tasan, mutta puheenjohtajan ääni ratkaisi.

Toimialueen vahvistaminen tarkoittaa, että kaikkien vaikutusalueella asuvien on periaatteessa liityttävä sen verkkoon, mikä herättää vastustusta. Ely-keskus on vaatinut toimialueen vahvistamista. Samaa mieltä on Korkein hallinto-oikeus.

Villihiisi on osa Orimattilan vesihuoltoverkostoa, mutta se sijaitsee Artjärvellä. Osuuskunnan käyttämä talousvesi tulee kaupungin verkosta ja jätevedet ohjataan vesilaitoksen verkostoon. Käytännössä osuuskunnan tehtäväksi jää puhtaan veden laadun varmistaminen oman verkostonsa osalta ja jätevesiverkoston toiminnasta huolehtiminen.

Tällä hetkellä osuuskunnan verkostojen kapasiteetti on liian suuri käyttäjämäärään nähden. Osuuskunnalla on velkaa, jonka takaajana on Orimattilan kaupunki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Autoilijat ovat tuskastuneet jatkuviin muutostöihin Lahden Renkomäessä – Uudenmaankadun urakka on myöhässä 1,5 vuotta: "Käytännössä meillä meni koko orkesteri uusiksi", sanoo urakoitsija
 2. Pääkirjoitus: Keskustan hermo kiristyy, totuuden hetki syksyn budjettiriihessä
 3. Millamari Uotilan Esalainen: Mankeli vaihtui sähköpyörään, eikä paluuta vanhaan ole – harjukaupungissa jos jossain sähköpyörä näyttää kyntensä
 4. Kaikkein huono-osaisimmille maksettavassa tuessa isot alueelliset erot – kärjessä on niin pieniä kuntia kuin suurimpia kaupunkeja ja maakunnista Uusimaa
 5. Sadan asiantuntijan joukko tunnisti 17 ratkaisua, jotka Lahden on välttämättä tehtävä noustakseen koronakriisistä
 6. Kysymys ja vastaus: Miksi hyvinvointyhtymän ja THL:n koronavirusluvut eroavat toisistaan?
 7. Omakotitalo tuhoutui täysin tulipalossa Orimattilassa
 8. Lastenleirillä mennään lasten ehdoilla - "Emme opeta, että tämä on valssinaskel, vaan heitä tutustutetaan luovaan toimintaan"
 9. Poliisi taltutti päihtyneen kuskin kaasusumuttimella Päijät-Hämeen keskussairaalalla
 10. 4.6. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Yksi uusi tartunta, yksi potilas tehohoidossa
 11. Lahtelainen Assi Jokivirta jätti kampaajan työnsä ja lähti tavoittelemaan unelmiaan: nyt hän auttaa ihmisiä rentoutumaan
 12. Lahdessa kokeillaan uusia tölkki- ja pullotelineitä, ensimmäiset viisi tilattu tällä viikolla
 13. Kysymys ja vastaus: Miksi Lahden uimahallit pysyvät suljettuina?
 14. Siviilipalveluksen koulutusjakso siirtyi koronan vuoksi verkkoon – "Etäkoulutettaviin eriin otetaan sellaisia velvollisia, joilla on tiedossa oleva työpalveluspaikka"
 15. Perussuomalaisten kansanedustaja Ano Turtiainen on erotettu eduskuntaryhmästä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.