Messilä laittoi kohtalaisesti sujuneen kauden pakettiin: "Vieläkin rinteissä olisi lunta, mutta ihmisiä ei"

Artikkelin kuva on napattu hiihtolomalla, jolloin Messilässä riitti vilskettä ja vipinää. Mirja Hussain

Ruska Paronen

Hollolassa sijaitsevan laskettelukeskus Messilän talvi sujui mukavasti, sanoo Messilä Maailman operatiivinen päällikkö Pekka Markkanen. Messilä asetti rinteensä kesälevolle viime sunnuntaina.

– Lunta oli Etelä-Suomea myöten ja hyvää talven tuntua riitti pitkän aikaa, Markkanen tuumaa kuluneesta kaudesta.

Tänä vuonna Messilän rinteet saatiin auki itsenäisyyspäivän aattona, kun vuosi takaperin rinteet aukesivat vasta tapaninpäivänä. Markkasen mukaan kuluneen talven tulos oli verrattain kohtalaisen hyvä, mutta mihinkään huippulukemiin ei tälläkään kertaa päästy.

– Tänä vuonna saimme kaikki rinteet jo hyvissä ajoin auki, koska oli pakkasta ja pääsimme tykittämään. Kaikki rinteet pysyivät myös auki kauden loppuun asti. Vieläkin rinteissä olisi lunta, mutta ihmisiä ei.

Markkanen arvioi, että kaikkiaan laskettelijoita olisi kauden aikana ollut noin 200 000, mutta lippuja myytiin arviolta noin 100 000. Kausikortteja Messilä myi tänä talvena ennätysmäärän, mutta siihen vaikutti ennakkomyynti, jossa kausikortin saattoi lunastaa itselleen puoleen hintaan ennen laskettelukauden alkua.

Messilä Maailman operatiivinen päällikkö Pekka Markkanen on tyytyväinen kuluneen laskettelukauden tulokseen. Mirja Hussain

– Asiakaskunta oli pääsääntöisesti nuoria aikuisia, lapsiperheitä ja paikallisia teinejä, jotka käyvät harrastamassa ahkerasti. Ulkomaalaisetkin ovat lisääntyneet asiakaskunnassa, mutta venäläiset ovat yhä suurin ryhmä. Suhdanteet näkyvät asiakasmäärässä yhä herkemmin. Ihmiset joutuvat miettimään tarkasti, mihin rahansa laittavat, sanoo Markkanen.

Ensi vuodeksi ei ole Markkasen mukaan tulossa mitään suuria uudistuksia. Messilän rannan kylpylähotellin suunnittelu etenee sekin hitaasti. Kylpylähotellia suunnitellaan nykyisen leirintäalueen paikalle. Ranta-alueen asemakaava on tarkoitus tuoda valtuuston päätettäväksi loppuvuodesta 2020.

– Kylpylän ja rannan kehittämishanke menee askel askeleelta eteenpäin byrokratian rattaissa, Markkanen kommentoi.

Lahdessa pääsee vielä hiihtämään

Messilän lähettyvillä olevat ladut ovat sulaneet rinteitä nopeammin, sanoo Markkanen. Myös Hollolan kunnan liikuntapaikkojen hoidosta kerrotaan, että kunta on lopettanut hiihtolatujen ylläpidon tämän talven osalta.

Himohiihtäjien ilouutiseksi kerrottakoon kuitenkin, että Lahdessa hiihtoladulle pääsee vielä tämä viikon ajan. Lahden liikuntapaikkamestarin Arto Mannisen mukaan Ensilumenlatua huolletaan tämän viikon sunnuntaihin asti.

Ensilumenlatu on kolmen kilometrin mittainen pätkä ja se kulkee Suurmäeltä kohti vesisäiliötä. Hiihtoreitin lähimmät pysäköintipaikat ovat Suurmäenkadun päässä hyppyrimäen juurella sekä Lahden vanhalla raviradalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.