Kiinnostaako ilmainen matka Venetsian elokuvajuhlille? Kino Iiris etsii elokuvateatterille edustajaa

Kino Iiriksen edustajaksi Venetsian elokuvajuhlille voi hakea 18. huhtikuuta saakka. Kai Sinervo

Ruska Paronen

"Hei sinä 18–25-vuotias elokuvafriikki, Kino Iiris haluaa sinut!" Näin lukee lahtelaisen elokuvateatterin Kino Iiriksen mainoksessa, jossa elokuvateatteri hakee edustajaa ilmaiselle matkalle Venetsian elokuvajuhlille.

Kyseessä on 28 Times Cinema projekti, joka kuljettaa yhden nuoren jokaisesta EU:n jäsenvaltiosta Venetsian elokuvajuhlien nuorisojuryyn. Lentojen lisäksi nuorelle maksetaan myös asuminen Venetsiassa matkan aikana ja elokuvajuhlien pääsylippu.

Elokuun ja Syyskuun taitteessa järjestettävillä elokuvajuhlilla nuorisojury katsoo kaikki Giornate degli Autori -sarjan elokuvat ja päättää tuhansien eurojen suuruisen GdA Director’s Award -palkinnon saajan. Lisäksi nuorisojury osallistuu erilaisiin työpajoihin ja keskustelutilaisuuksiin sekä tuottaa sisältöä blogiin ja eri sosiaalisen median kanaviin.

Kino Iiriksen elokuvasihteeri Markus Lehtinen kannustaa nuoria hakemaan rohkeasti mukaan.

– Nuorisojuryn toiminta ei ole niin vaativaa, kuin miltä se ehkä kuulostaa. Olemme lähettäneet elokuvajuhlille nuoren jo kolme kertaa ja kaikki lähtijät ovat olleet Suomeen palattuaan todella täpinöissään matkasta. Elokuvajuhlilla nuorisojury pääsee myös tapaamaan tunnettuja elokuvantekijöitä ja julkkiksia, Lehtinen sanoo.

Hakijan osattava englantia

Jotta voisi päästä nuorisojuryyn edustajaksi, on oltava 18–25-vuoden ikäinen, osata hyvin englannin kieltä ja pystyä tuottamaan kirjallista tekstiä. Itse hakeminen nuorisojuryyn tapahtuu puoli minuuttia kestävän videoselfien kautta, jossa hakija kertoo, miksi hän rakastaa elokuvia.

Suomalaista edustajaa haetaan Kino Iiriksen kautta ja hakemukset on lähetettävä sähköpostitse osoitteeseen kinoiiris@kinoiiris.com. Hakuaika päättyy torstaina 18. huhtikuuta.

– Kino Iiris lähettää kolmen parhaan hakijan hakemukset Pariisiin Europa Cinemas -elokuvateatteriverkoston pääpaikkaan, jossa he sitten valitsevat Suomen nuorisojuryn edustajan. Lähtijälle on yleensä ilmoitettu toukokuun ja kesäkuun taitteessa, Lehtinen selittää.

28 Times Cinema -projektin järjestää yhteistyössä Euroopan parlamentin LUX Film Prize, Europa Cinemas sekä Giornate degli Autori. Elokuvateatteri Kino Iiris on osa Europa Cinemas -elokuvateatteriverkostoa, jonka tarkoituksena on eurooppalaisen elokuvan esittämisen ja yhteistyön kehittäminen.

Lisätietoja täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 2. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 3. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 4. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 5. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 6. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 7. Tältä näyttää Vääksyyn tuleva uusi Yhteiskoulu – katso luonnoskuvat
 8. Nuoret ovat kirineet muita ikäryhmiä koronaviruksen tartuntatilastoissa, pääsyynä rento suhtautuminen rajoituksiin – "Kansa rupeaa jakautumaan"
 9. Brasilian presidentti Bolsonarolla on todettu koronavirustartunta
 10. Juha Honkosen uutisanalyysi: Kulmuni maksoi ministeriöille liikaa – "Miksi palautit koko summan?"
 11. Olavi Lanun veistos koristellaan Lahdessa perjantaina
 12. United Brotherhoodin kerhotilaan asennettiin kamerat kotietsinnän yhteydessä – syyttäjän mukaan näin saatiin merkittävää tietoa ryhmästä, joka pyrkii viimeiseen asti suojaamaan johtajaansa
 13. VR lopettaa lipunmyynnin palvelupisteensä Lahdessa
 14. Vesijärven vanha asemarakennus palautetaan yli sadan vuoden takaiseen ulkoasuunsa – "Tämä on Lahden vanhoista kohteista ehkä vaikuttavin"
 15. Näppis: Ei ollut yllätys konserttitalon kosteusvaurio

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.