”Toivottavasti jono enteilee vilkasta äänestyspäivää” – eniten väkeä on ollut liikkeellä Jalkarannassa ja Lahden keskustan äänestyspaikoilla

Erkki ja Ulla Hauru ja Ilona Tuomi kävivät äänestämässä Jalkarannassa. Terhi Säynäjärvi

Säynäjärvi Terhi

Ulla ja Erkki Hauru olivat tulleet äänestämään Jalkarannan monitoimitalo Jalolle puolen päivän aikaan. Samaan aikaan äänestyshetkeä sai hetken jonottaa myös heidän tyttärensä Ilona Tuomi.

Äänestyksen jälkeen kolmikko pysähtyi vaalikahville.

– Todella mukavaa, että koululaiset ovat järjestäneet kahvilan. Lapset oppivat samalla, että ääestäminen on tärkeä tapahtuma, Haurut ja Tuomi totesivat.

Ulla ja Erkki Hauru eivät muista aiemmin jonottaneensa äänestyspaikalla. He ovat asuneet 40 vuotta Jalkarannassa ja käyneet lähes aina äänestämässä varsinaisena äänestyspäivänä.

– Toivottavasti jono enteilee äänestysvilkkautta. Nukkuvien puolue kun on ollut huolestuttavan suuri, Erkki Hauru sanoi.

Tavanomainen määrä äänestäjiä

Vaalisunnuntain aamu ja päivä ovat sujuneet Lahdessa tavanomaisesti. Keskusvaalilautakunnan sihteeri Janne Mäki sanoo, että aamulla heti äänestyspaikkojen auettua, oli joissakin äänestyspaikoissa jopa hieman ruuhkaa. Mitään tarkempaa äänestysvilkkaudesta ei kuitenkaan vielä voi sanoa.

– Moni suuntaa äänestämään vaalipäivänä heti aamusta ja yhdistää sen sunnuntaikävelyyn.

Mäki sanoo, että äänestysvilkkaudessa on ollut alueellisia eroja.

– Aikaisempien eduskuntavaalien malliin on menty. Lahden äänestyspaikoista vilkkainta on ollut perinteisesti Jalkarannassa ja keskustan äänestyspaikoissa, Mäki sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Olympiamelojan perheessä kajakki kulkee vauhdikkaasti jo kolmannessa polvessa – "Kun isä ja poika ovat samassa ryhmässä, välillä loimuaa"
 2. Kolme ruorijuoppoa jäi kiinni Ruotsalaisella
 3. Olympialaisten siirtyminen sieppasi Pauliina Poletia syvältä, mutta lahtelaiskasvatti kokosi itsensä – "Olen yrittänyt nauttia mahdollisimman paljon"
 4. Kauppalehti: lahtelaismies löysi 30 000 euron arvoisen kultahipun
 5. Syövän kanssa taisteleva pariskunta on tehnyt kalliopihastaan upean harrastuksen – katso kuvat kauniista pihasta
 6. Maanviljelijä putosi viljasiiloon Iitissä – "Valitti alaselkää, mutta oli tajuissaan koko ajan"
 7. Pirjo Lempiäisen kahvila toimii Lahden torilla samalla paikalla, jolle hänen äitinsä perusti aikoinaan kalakojun
 8. THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20
 9. "Yksi elämäni parhaista kesistä" – koronapandemia toi ohjaaja Renny Harlinin 35 vuoden tauon jälkeen koko kesäksi Suomeen
 10. Kolmen päihtyneen kuljettajan matka liikenteessä päättyi poliisin väliintuloon
 11. Pirjo Heikkilän Pirjo-hahmo joutuu jatkuvasti noloihin tilanteisiin –  "Koko sarjan idea lähti siitä, että jännitän ja ujostelen yleensä uusien ihmisten seurassa"
 12. Lahden Launeella järjestetään lauantaina skeittitapahtuma – lajiin pääsee tutustumaan lainalaudalla
 13. Korona sekoitti leasingin kuviot: vuokra-autot halutaan kotimaan lomakaaraksi normaalia hanakammin, mutta tarjonta on tavallista pienempää
 14. Lukijalta: Ihmettelen joidenkin yhteisyritystä vastustavien taipumista apatiaan
 15. Uutissuomalaisen debatti: Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.