SDP:n Kari on tyytyväinen, jos puolueen piikkipaikka pysyy Hämeessä ja koko maassa

Jos SDP säilyttää kärkipaikan valtakunnallisesti ja Päijät-Hämeessä, sanoo Mika Kari olevansa puolueen tulokseen tyytyväinen. Katja Luoma

Erno Laisi

Kun puolet äänistä oli laskettu, lahtelaiskansanedustaja Mika Kari joutui vielä jännittämään jatkokauttaan. Kamppailua hän näyttää käyvän puoluetovereidensa Kaisa Lepolan ja Johannes Koskisen kanssa.

Jos SDP säilyttää kärkipaikan valtakunnallisesti ja Päijät-Hämeessä, sanoo Kari olevansa puolueen tulokseen tyytyväinen.

Hänen mukaansa valtakunnallinen tulos näyttää siltä, että maahan saadaan toimintakykyinen hallitus.

- Luvut näyttävät olevan selkeät tällä hetkellä. Se, kuinka selkeät lukemat ovat sadan prosentin kohdalla, on toinen kysymys.

Perussuomalaisten ja ennen kaikkea keskustan valtakunnallista tulosta Kari pitää ennakkoäänien perusteella yllättävän huonona. Oman puolueensa kannatus ei päässyt kansanedustajaa yllättämään.

- On mielenkiintoista nähdä, miten SDP:n ja kokoomuksen ero kehittyy. Ainakin paikallisesti Hämeessä SDP:llä on ollut nousujohteinen kampanja.  Toivon luonnollisesti, että demareiden johtopaikka säilyy loppuun asti.

Hämeen paikkajako näyttää etukäteisarvioiden kaltaiselta. SDP on saamassa neljä paikkaa, kokoomus ja perussuomalaiset kolme paikkaa. Keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit yhden kukin.

- Ei suuria yllätyksiä siltä osin, jos nämä nyt pitävät loppuun asti kutinsa, Kari analysoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 2. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 3. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 4. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 5. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan
 6. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 7. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 8. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 9. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 10. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 11. Pari vuotta sitten Mikko Viitikon jalkapalloura oli vaarassa – nyt peli maistuu FC Lahdessa ja syksyllä arkeen tulee uusi kiintotähti
 12. Lukijalta: Hyvinvointiyhtymä ja sote-uudistus ovat törmäyskurssilla
 13. Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Vesikkelit ovat muuttaneet käsitystämme elimistön toiminnasta"
 14. Saara Larkion Esalainen: Vaalityö on jo alkanut ja Trumpin henki haisee mastokaupungissa asti
 15. Koronakriisi on kurittanut nuoria pahemmin kuin muuta väestöä – Nuorisotyöttömyys kaksinkertaistui

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.