Maakuntajohtaja Leppänen: "Täytyy alkaa seurustella myös Hämeenlinnan kanssa"

Poru valtion työpaikkojen vähyydestä Päijät-Hämeessä ei ole maakuntajohtaja Laura Leppäsen mielestä enää tätä päivää. Sami Kuusivirta

Saara Larkio

Kanta-Häme ja Päijät-Häme käyvät tasaista kilpaa tässä vaiheessa vaali-iltaa siitä, kumpi saa enemmän kansanedustajia läpi Hämeen vaalipiirissä. Tilanne on vaihdellut Kanta-Hämeen parin edustajan etumatkasta tasapeliin.

Päijät-Hämeen maakuntajohtaja LauraLeppänen sanoo, että yhteistyötä tehdään joka tapauksessa, kävi miten kävi, mutta "Täytyy alkaa seurustella myös Hämeenlinnan kanssa". Leppänen kertoo, että tarkoitus on joka tapauksessa lisätä vaikuttamista eduskunnan suuntaan, jotta Päijät-Hämeen maakunnan oma viesti saadaan perille.

- Työllisyyden hoito on yksi tärkeimmistä kysymyksistä. Jo systeemistä tipahtaneet nuoret on tärkeää saada mukaan työmarkkinoille. Tarvitaan nykyistä yksilöllisempiä keinoja ja apua elämänhallintaan, ja kunnalliset rahat eivät siihen riitä, Leppänen sanoo.

Silloin tällöin esille nouseva poru valtion työpaikkojen vähyydestä Päijät-Hämeessä ei ole Leppäsen mielestä enää tätä päivää.

- Meidän täytyy luoda työpaikat ihan itse esimerkiksi yritysyhteistyön avulla. Työpaikkojen siirtäminen Helsingistä Lahteen ei ole minusta ratkaisu.

Myös koulutustason yleinen nosto maakunnassa ja yliopistokaupungin statuksen korostaminen ovat Leppäsen mielestä olennaisessa asemassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 2. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 3. Ei tullutkaan peruspuujalka, vaan kolme leikkausta ja pysäyttäviä uutisia lääkäriltä, nyt Mikko Viitikko suitsuttaa fyssaria: "Saan olla kiitollinen, että hän otti asian vakavasti"
 4. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 5. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 6. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan
 7. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 8. Näppis: Miten turisti osaa tulla Lahden keskustaan?
 9. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 10. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 11. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 12. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 13. Lukijalta: Hyvinvointiyhtymä ja sote-uudistus ovat törmäyskurssilla
 14. Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Vesikkelit ovat muuttaneet käsitystämme elimistön toiminnasta"
 15. Saara Larkion Esalainen: Vaalityö on jo alkanut ja Trumpin henki haisee mastokaupungissa asti

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.