SDP:n ensikertalainen kiitollinen apujoukoilleen, kokoomuksen Hämäläinen jännitti omaa sijoitustaan

Kokoomuksen hollolalainen Kristiina Hämäläinen piti ennakkoon selvänä, että Sanni Grahn-Laasonen ja Kalle Jokinen uusivat paikkansa. Sami Kuusivirta

Erno Laisi

SDP:n lahtelainen MarjuMarkkanen sanoo olevansa tyytyväinen omaan kampanjaansa ja sijoitukseensa demareiden listalla. Paikkaa eduskunnasta ei ensikertalaiselle näytä tulevan, mutta se ei laske Markkasen tunnelmaa. Demareiden valtakunnallinen ja Hämeen vaalipiirin menestys ilahduttaa.

- Ensikertalaisena olen  tyytyväinen. Kampanja oli aikamoinen ponnistus. Olen kiitollinen niistä ihmisistä, jotka auttoivat kampanjassa ja uskoivat minuun.

Kun äänistä oli laskettu puolet, oli Markkasella kasassa noin tuhat ääntä. Hän arvioi pärjänneensä vaalipäivänä ennakkoääniä paremmin.

- Uskon, että omat äänestäjäni ovat liikkuvia. Heistä moni äänestää vasta varsinaisena vaalipäivänä. Uskon, että saan Lahdesta hyvän äänipotin.

Kokoomuksen hollolalainen KristiinaHämäläinen piti ennakkoon selvänä, että SanniGrahn-Laasonen ja KalleJokinen uusivat paikkansa. Kolmannesta paikasta kamppailevat TimoHeinonen, Milla Bruneau ja Hämäläinen.

- Tilanne on todella jännittävä. Olemme kaikki kolme lähellä toisiamme. Mitä tahansa voi vielä käydä, Hämäläinen sanoi, kun äänistä Hämeessä oli laskettu noin puolet.

Hämäläisen mukaan hän teki tukijoukkoineen kaiken, mitä oli tehtävissä.

- Ei jäänyt mitään jossiteltava.

Sekä Markkanen että Hämäläinen olivat harmissaan Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen välisestä kisasta. Kun vaalipiirin äänistä oli laskettu puolet, näytti Kanta-Häme saavan Päijät-Hämettä enemmän kansanedustajia.

- Tilanne elää koko ajan, mutta olisi tärkeää, että Päijät-Häme saisi enemmän paikkoja, koska olemme suurempi maakunta.

Vaalitulospalveluun pääset tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.