Lahden kaupunki ja Skanska sopivat Paavolan kampuksen urakoista: työlistalla uudisrakennus ja yhdyskäytävä sekä liikuntasalirakennus

Millamari Uotila

Millamari Uotila

Rakennusliike Skanska ja Lahden tilakeskus ovat sopineet Paavolan kampuksen rakennusurakoista.

Skanskan urakkaan kuuluu kaksi kohdetta: rakennustyöt entisessä Muotoiluinstituutissa sekä Aikuiskoulutuskeskuksessa.

Vanha Muotoiluinstituutin rakennus saneerataan, ja osaksi vanhaa kokonaisuutta toteutetaan kolmikerroksinen uudisrakennus. Rakennuksen ja viereisen Kannaksen lukion välille rakennetaan yhdyskäytävä helpottamaan liikkumista ja tilojen yhteiskäyttöä.

Rakentaminen on aloitettu kesäkuussa maansiirto- ja perustustöillä, ja tilat valmistuvat vaiheittain maaliskuun 2022 loppuun mennessä.

Lisäksi Skanska toteuttaa liikuntasalirakennuksen laajennuksena entisen aikuiskoulutuskeskuksen yhteyteen. Rakennuksessa on liikuntasalin lisäksi perusopetusta palveleva ruokasali keittiöineen ja katsomoparvi. Kooltaan rakennus on noin 3 700 bruttoneliömetriä, ja se valmistuu joulukuussa 2021.

Skanska sai Paavolan kampuksen isot urakat: rakentaa tiloja yli 30 miljoonalla eurolla – tältä näyttävät uudisrakennukset

Kaiken kaikkiaan Skanska urakoi Lahden Paavolaan rakennettavaa koulukampusta yli 30 miljoonalla eurolla.

Paavolan kampus on suurin hanke Lahden tilakeskuksen historiassa, ja se toteutetaan vaiheittain vuosina 2020–2023. Kampukselle tulevat sijoittumaan Kannaksen ja Tiirismaan lukioista muodostuva uusi lukio, Tiirismaan peruskoulu, Wellamo-opisto sekä taide- ja muotoilukoulu Taika.

Kampusalue muodostuu alueella jo sijaitsevista rakennuksista sekä uudisrakennuksista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.