Lammin vastaanottokeskuksen polttopulloiskun tutkinta jatkuu, poliisi kaipaa lisävihjeitä

Tuhopolton yritys kohdistui asunnon lastenhuoneeseen, jossa nukkuivat perheen 15-vuotias tytär ja 11-vuotias poika. Lehtikuva/Samuli Ikäheimo

Kari Anttinen

Poliisi jatkaa Lammilla lokakuun alussa SPR:n vastaanottokeskukseen kohdistuneen törkeän tuhotyön yrityksen esitutkintaa.

Isku tehtiin Lammin keskustassa Pellavamakasiininkujalla sijaitsevaan kerrostaloon 7. lokakuuta. Talossa on turvapaikanhakijoiden vuokra-asuntoja. Yksi asunnoista oli yritetty sytyttää tuleen heittämällä polttopullo asunnon ikkunaan.

Tuhopolton yritys kohdistui kosovolaisperheen lastenhuoneeseen. Huoneessa nukkuivat perheen 15-vuotias tytär ja 11-vuotias poika. Ikkunalasi rikkoutui ulkopuolelta, mutta ei sisäpuolelta. Perheen äiti nukkui lastenhuoneen seinän takana.

Polttopullon heittoa tutkitaan törkeän tuhotyön yrityksenä. Teon tunnusmerkistöön kuuluu, että tuhotyö aiheuttaa suurelle ihmismäärälle vakavaa hengen tai terveyden vaaraa. Rikoksen pitää olla myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Tuomio törkeästä tuhotyöstä voi olla vähintään kaksi ja enintään kymmenen vuotta vankeutta.

Kukaan ei vahingoittunut iskussa.

Poliisi on tutkinnan aikana muun muassa puhuttanut alueen asukkaita. Poliisi on saanut yleisövihjeitä, mutta pyytää niitä lisää paitsi tapahtumayöltä, myös sitä edeltävältä illalta sekä tapahtuman jälkeiseltä aamulta.

Vihjeet pyydetään ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen pitkakestoinentutkinta.kh.hame@poliisi.fi tai puhelimella numeroon 050 523 5224.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.