Kalle Jokinen ilahtui omasta tuloksesta, mutta harmittelee Rehulan kohtaloa

Kalle Jokinen jatkaa eduskunnassa. Jussi Helttunen

Kimmo Kangas

Orimattilalainen Kalle Jokinen (kok.) uusii kansanedustajapaikkansa selvällä marginaalilla. Kun äänistä oli laskematta Hämeen vaalipiirissä pari prosenttia, uskalsi Jokinen jo varovasti iloita asiasta. Jokinen seurasi ääntenlaskentaa kampanjatiloissaan Orimattilassa.

– Ensimmäisellä kerralla vielä putosin, kun tämän verran oli laskematta, mutta kyllä hyvältä nyt näyttää. Enemmän ääniä on tulossa kuin edellisellä kerralla.

Jokinen kertoo tehneensä lyhyen mutta tiiviin reilun parin viikon kampanjan, koska ryhmänjohtajan vastuut pitivät tiiviisti kiinni eduskunnassa.

Hämeen vaalipiirin tulosta Jokinen pitää tärkeänä koko puolueelle. Kokoomus säilytti Hämeessä kolme paikkaansa. Vaalipiirin sisällä kansanedustajien vaaka on kallistumassa Kanta-Hämeeseen.

– Hämeen Sanomat kävi aika kovaa kampanjaa, että pitää äänestää kantahämäläistä. En tiedä oliko sillä vaikutusta.

Vaikka oma eduskuntavaalikampanja meni Jokiselta hyvin, kertoo hän olevansa harmissaan esimerkiksi Juha Rehulan (kesk.) putoamisesta.

– Tietenkin samalla olen iloinen Hilkan puolesta.

Hallitusneuvotteluista näyttää muodostuvan jopa ennakoitua vaikeammat.

– Kärkipuolueiden erot ovat niin pienet. Siellä ei kukaan ole niin ylitse muiden, että pystyisi sanelemaan ehtoja. Katsotaan, miten edetään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liiketilaansa laajentavassa Järvisen pyörä ja urheilu -liikkeessä sähköpyörien kysyntä räjähti koronapandemian aikana kasvuun – "Myynti on lisääntynyt merkittävästi"
 2. Lakkiaisten ja lukukauden päättäjäisten juhlinta sujui Lahdessa maltillisesti – "Ehkä rajoitukset jonkin verran rauhoittavat"
 3. SpaceX:n raketti laukaistiin onnistuneesti avaruuteen – historian ensimmäinen yksityisen yrityksen toteuttama miehitetty avaruuslento
 4. Ilpo Kaikkonen julkaisi kahden vuoden tauon jälkeen uuden biisin, Tuhat tarinaa kertoo Nastolan Aurinkolinnasta
 5. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 6. Mies anasti moottoripyörän Nastolassa ja kurvasi kohti Kouvolaa – poliisi puuttui peliin
 7. Nastolan tarunhohtoinen Ruuhijärvi-laiva ylitti maakannaksen mutta ajoi kiville sääntö-Suomen pykäläviidakossa
 8. Poliisi kerää kaikkien kiinteistöjen valvontakameratiedot yhteen paikkaan – kamerakartasto nopeuttaa rikoksen tutkintaa
 9. Camping Messilä päättää Enonsaaren avaamisesta myöhemmin kesällä, keväällä tyhjentynyt mökkivarauskalenteri on alkanut taas täyttyä
 10. Kivimaan koulussa Lahdessa Suvivirsi raikaa tänä vuonna videolla – katso koulun kevätjuhlakooste
 11. Saunamökki tuhoutui tulipalossa Padasjoella
 12. Koko viime kauden huilannut hiihtosuunnistaja Siiri Saalo häkeltyi Lahden lyseon urheilulukiolta saamastaan tunnustuksesta
 13. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, pelastuslaitos tarkkailee palopaikkaa omatoimisesti – "Tilanne vaatii ammattilaisen silmää"
 14. Villähteen Korin jatsit pienentyy ja siirtyy sisätiloihin
 15. Malja keväälle virtuaalisesti – katso Vääksyn lukion kevätjuhla tästä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.