Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua viime viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa

Vesa-Matti Loiri (1945-2022) muisteli vierailullaan Lahtea lämpimästi: "Täällä oli ensimmäinen keikkanikin"

Vesa-Matti Loiri vieraili Lahdessa marraskuussa 2015, jolloin hän lauloi Sinfonia Lahden solistina kahdessa konsertissa. Tuolloin ennen konserttia tehdyssä haastattelussa hän kertoi muun muassa muistoistaan, joita hänellä on Lahden keikoistaan.

Haastattelu on julkaistu 6.11.2015, kun Vesa-Matti Loiri vieraili Lahdessa ja esiintyi Sinfonia Lahden solistina.

Vesa-Matti Loirilla on Lahdesta paljon hyviä keikkamuistoja.

Erityisen hyvin mieleen ovat jääneet kaksi Mallasjuoman pitkää keikkarupeamaa, jotka liittyivät artistin mukaan panimon 60- ja 70-vuotisjuhliin 1970- ja 80-luvuilla. Juhlat kestivät monta viikkoa ja Loiri asui niiden ajan Lahdessa, hotelli Mustassa Kissassa.

Artisti kertoo, että merkkipäiviä juhlittiin komeasti. Mallasjuoma esimerkiksi kuljetti kauppiaita ja ravintola-alan ihmisiä ympäri Suomea Lahteen syömään ja juomaan. Keski-Lahden kouluun oli rakennettu saluuna, jossa kotimaiset eturivin artistit viihdyttivät vieraita ilta illan jälkeen.

- Siellä esiintyivät kaikki Tapio Rautavaarasta lähtien. Minä aina päätin illan, Loiri kertoo.

Lahteen sijoittuvat myös Vesa-Matti Loirin uran ensimmäiset keikatkin.

- Lahti ja Turku taisivat olla ensimmäisiä keikkapaikkojanikin, kun aloitin kiertämisen 1960-luvun lopulla.

Vesa-Matti Loiri palaa taas Lahteen. Hän esiintyy Sinfonia Lahden solistina kahdessa konsertissa perjantaina 6. marraskuuta.

Ohjelmistossa on uusia sovituksia Eino Leinon runoihin tehdyistä lauluista, jotka Loiri on tehnyt tunnetuksi. Sovitukset ovat Loirin pitkäaikaisen kumppanin, kitaristi Peter Lerchen käsialaa. Lerche soittaa konsertissa kitaraa.

Uusista Eino Leino -sovituksista on tehty myös levy, joka julkistetaan perjantaina.