Pääsiäisenä etelässä nautitaan auringonpaisteesta

Pääsiäinen on eteläisssä Suomessa poutainen ja paikoiteillen pilvinen. Katja Luoma

Ruska Paronen

Pääsiäisen pyhät sujuvat Päijät-Hämeessä valtaosin poutaisessa ja aurinkoisessa säässä.

Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että Etelä- ja Keski-Suomi saavat nauttia hyvin pitkälti poutasäästä, mutta Pohjois-Suomeen suuntaavien kannattaa varautua pilviseen ja sunnuntaina sateiseenkin säähän. Pohjoisessa sade tulee jo tosin vetenä alas, eli yllättäviä lumikuuroja ei ole tiedossa.

Päijät-Hämeessä kiirastorstai näyttää ennusteiden mukaan selkeältä ja poutaiselta. Päivälämpötila on ylimmillään 12 astetta ja yöllä käydään nollan vaiheilla ja mahdollisesti hiukan pakkasen puolellakin.

Pitkäperjantaina päijäthämäläiset nauttivat jälleen poudasta, vaikka sää on hieman torstaita pilvisempää. Päivälämpötila nousee hiukan 10 asteen yläpuolelle ja yöllä lämpötila laskee tuttuun tapaan nollan tuntumaan.

Pääsiäislauantai sujuu Päijät-Hämeessä hyvin samaan tapaan kuin pari aiempaakin päivää. Päivällä lämpötila saattaa tosin lauantaina kohota jopa 12–13 asteeseen ja laskee yöllä nollaan tai jopa sen alapuolelle.

Tuuli voimistuu hiukan pääsiäissunnuntain ja maanantain tietämillä. Sunnuntaina tuuli on puuskittaista ja puhaltaa 10 metriä sekunnissa. Päijät-Hämeessä sunnuntai on silti yhä aurinkoinen ja päivälämpötila 13–14 astetta. Yöllä taas lämpötila laskee nollaan.

Toinen pääsiäispäivä eli maanantai sujuu Päijät-Hämeessä hieman pilvisemmässä säässä. Ilmatieteenlaitokselta sanotaan, että ohut kylmä rintama kulkee Päijät-Hämeen ohi ja saattaa aiheuttaa pientä vesisadetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.