Turvapaikanhakijat majoitetaan Vääksyssä hotelliin

Marja-Liisa Aidantausta

Asikkalan Vääksyssä sijaitsevassa Tallukka-hotellissa avataan lähiviikkoina turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus, jonne tulee enimmillään noin 500 tulijaa. He ovat aikuisia turvapaikanhakijoita sekä aikuisia ja heidän perheeseensä kuuluvia alaikäisiä lapsia.

Keskuksesta vastaa Kotouma oy, joka on tehnyt yhteistyösopimuksen hotellin omistajan kanssa. Kotouman toimitusjohtaja Lari Christensen kertoo, että kaikki hotellin runsaat sata huonetta tulevat majoituskäyttöön.

Paikan nimeksi tulee Vääksyn vastaanottokeskus. Hotelli vastaa keskuksen kaikista majoitus- ja ateriapalveluista sekä vastaa kiinteistön ylläpidosta. Kotouma on vastaanottokeskuksen operaattori ja tuottaa maahanmuuttoviraston määrittelemät peruspalvelut.

Hotellin kiinteistössä työskentelevien määrä nousee vähintään kymmenellä hengellä.

Vääksy valikoitui vastaanottokeskukseksi suuren kapasiteetin ja joustavien tilojen vuoksi. Lisäksi liikenneyhteydet Lahteen ovat hyvät ja Vääksyn keskusta on kävelymatkan päässä.

Kotouma on yrittäjävetoinen ja kokonaan kotimaisesti omistettu yritys.

Yrityksen tehtävänä on järjestää keskukseen tuleville muun muassa välttämättömät sosiaali- ja terveyspalvelut, toimeentulon tarvittaessa, suomenkielen opetuksen sekä tulkki- ja oikeusapupalvelut. Lisäksi lapsilla on oikeus perusopetukseen.

Kotouma oy on vasta äskettäin perustettu yritys, joka on avannut vastaanottokeskuksen myös Pyhtäälle.

Aiheeseen liittyvää

  1. Vääksyn suuri vastaanottokeskus avautunee joulukuun alussa, tuo myös lisää työpaikkoja
    18.11.2015 21:42
  2. Tallukan hotellihuoneiden parivuoteet vaihtuvat vastaanottokeskuksen kerrossänkyihin, päivätanssit loppuvat
    18.11.2015 23:00
  3. Pekka Haavisto: "Ei ole rajaa sille, kuinka paljon turvapaikanhakijoita otetaan vastaan"
    18.11.2015 14:07

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut