Taas uusi ennätys: PHP korottaa osingon 230 euroon

PHP Holdingin osake tuottaa jälleen ison osingon, mutta varsinaista "isojakoa" osakkaat joutuvat vielä odottamaan. Pirjo Kamppila

Kalle Puttonen

PHP Holdingin osinko nousee tänä keväänä jälleen ennätykseen.

Yhtiön hallitus esittää 6. toukokuuta kokoontuvalle yhtiökokoukselle, että kullekin osakkeelle maksettaisiin osinkoa 230 euroa. Osinkoehdotus tuli julki torstaiaamuna PHP:n yhtiökokouskutsussa .

PHP:llä on lähes 40 000 osakkeenomistajaa, ja useimmilla on kaksi osaketta. Osakeparille on luvassa 460 euron osinko, kun viime vuoden keväällä vastaava kahden osakkeen osinko oli 360 euroa. Se oli silloin uusi ennätys, joka ylitti keväällä 2007 maksetun 250 euron "juhlaosingon".

Osingosta vähennetään vero.

PHP:n yhtiökokous pidetään tänä vuonna normaalia myöhemmin, joten osinko tulee tilille vasta 14. kesäkuuta mennessä.

Kokouskutsussaan PHP:n hallitus esittää hyväksyttäväksi äskettäin julkistettu yhtiön omistamien runsaan 34 miljoonan DNA-osakkeen myynti Telenorille runsaan 712 miljoonan euron kauppasummalla.

Mikäli myynti toteutuu, PHP aikoo säätiöidä, yhtiökokouksen luvalla, viisi miljoonaa euroa. Perustettava PHP-säätiö tukisi yhteiskunnallista ja taloudellista kehitystä maakunnassa, erityisesti ICT-alan liiketoimintaan liittyvää koulutusta ja tutkimusta sekä alan alkavaa liiketoimintaa.

Yhtiökokoukselta pyydetään valtuutusta myös 50 000 euron lahjoituksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.