Päijät-Hämeessä varmistui sunnuntaina ennätysmäärä uusia koronavirustartuntoja – oireettomatkin ravintola-asiakkaat ohjataan testiin

Kävitkö Lahden ravintola Armaksessa tai Pikku Hanhessa 29.-30. elokuuta välisenä yönä? Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä ohjaa nyt oireettomatkin ravintola-asiakkaat koronavirustestiin. Arkistokuva. Markus Henttonen

Nina Räty

Päijät-Hämeessä varmistui sunnuntaina kaikkiaan yksitoista uutta koronavirustartuntaa, mikä on alueella tähän saakka suurin määrä yhden päivän aikana vahvistuneita tartuntoja.

Osa tartunnoista liittyi ketjuun, jossa koronavirukseen sairastunut oli vieraillut kahdessa lahtelaisravintolassa tartuttavuusaikanaan. Hän oli ravintolassa käydessään vielä täysin oireeton.

Yhteensä näitä ravintolaperäisiä tartuntoja on nyt todettu kaksitoista. Lisäksi niistä on seurannut kolme jatkotartuntaa sairastuneiden lähipiiriin kuuluville.

Hyvinvointiyhtymä ohjaa koronavirustestiin Päivystysapu 116117:ään soittavista myös oireettomat ihmiset, jos he ovat käyneet Pikku Hanhi -ravintolassa tai Armas-ravintolassa 29. ja 30. elokuuta välisenä yönä.

- Tähän saakka kaikki ovat toimineet oikein ja vastuullisesti, kun ovat ottaneet yhteyttä Päivystysapuun heti oireiden alettua. Sosiaalisia kontakteja on syytä välttää testituloksen varmistumiseen saakka, muistuttaa yhtymän infektioylilääkäri Ville Lehtinen.

Pikku Hanhi -ravintola testaa koko henkilökunnan koronavirusaltistuksen vuoksi, Armas ei ryhdy erityisiin toimenpiteisiin – "Bisnes ei enää kestä uusia takaiskuja"

Päijät-Hämeessä todettujen koronatartuntojen kokonaismäärä oli maanantaiaamuna 153.

Sunnuntain aikana varmistui myös kolme sellaista koronavirustartuntaa, joista seurasi joukko koululaisten ja koulujen henkilöstön karanteeneja. Lahdessa Renkomäen koulussa varmistui koronavirustartunta oppilaalla ja Möysän koulussa sekä Hollolassa Heinsuon koulussa työntekijällä. Kaikissa kolmessa koulussa siirrytään altistumisten vuoksi osittaiseen etätyöskentelyyn.

Lahdessa Möysän ja Renkomäen koulujen oppilaita etäopetukseen koronaviruksen pysäyttämiseksi - myös Heinsuon koulun opettajalla tartunta

Yhteensä karanteenissa on Päijät-Hämeessä hiukan yli 200 ihmistä. Yksi ihminen on koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa. Koronavirusnäytteitä on otettu yhteensä 18 927.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.