Lahden Scandic-hotelli vaihtaa omistajaa

Scandic Hotels on myynyt Scandic Lahti -hotellin liiketoiminnan GreenStar Hotelsille. Sami Kuusivirta

Millamari Uotila

Lahden Scandic-hotellin omistaja vaihtuu. Scandic Hotels on myynyt Scandic Lahti -hotellin liiketoiminnan GreenStar Hotelsille.

138-huoneisen hotellin vetovastuu siirtyy ostajalle elokuun alussa. Hotellin vuokrasopimus olisi muuten päättynyt vuoden lopussa. Henkilöstö siirtyy kaupassa niin sanottuina vanhoina työntekijöinä.

Lahden hotelli oli viimeinen kolmesta hotellista, joiden myynti oli Kilpailu- ja kuluttajaviraston ehdollisen Scandicin ja Restel Hotellit Oy:n yrityskaupan ehtona. Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Scandicin ja Restelin välisen 29.12.2017 toteutuneen Cumulus-hotelliliiketoimintakaupan sillä ehdolla, että Scandic myy yhden hotellin Lahdessa, Porissa ja Kuopiossa. Lisäksi sopimukseen sisältyi ehto, ettei Scandic osallistu tiettyihin hotelliprojekteihin Lappeenrannassa ja Vantaalla.

Porissa ja Kuopiossa sijaitsevien hotellien operointivastuut siirtyivät uusille toimijoille viime vuonna.

- Olemme tyytyväisiä solmimaamme sopimukseen. GreenStar Hotels Oy on kasvuhakuinen hotellioperaattori, joka sopii erinomaisesti jatkamaan Scandic Lahden toimintaa. Olen myös kovasti tyytyväinen yhteistyöhön Kilpailu- ja kuluttujaviraston kanssa divestointiprosessin aikana. Meidän osaltamme Restel Hotellit Oy:n yrityskauppa on tältä osin toteutettu, sanoo Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.