Kesko ostaa osan Laakkosen autokauppaa, kauppaan kuuluu myös Lahden liiketoiminta

Kesko ostaa muun muassa Lahden Audi-myynnin Laakkonen-konsernilta. Sami Lettojärvi

Pirjo Kamppila

Kesko-konserniin kuuluva K-Caara on sopinut ostavansa Laakkonen-konsernin Volkswagen-, Audi- ja Seat-liiketoiminnot kuudella paikkakunnalla.

Kauppaan kuuluvat Autotalo Laakkosen Volkswagen-, Audi- ja Seat-liiketoiminnot Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Joensuussa, Kuopiossa, Lahdessa ja Tampereella.

Myös Veljekset Laakkosen Seat-liiketoiminta Joensuussa, Kuopiossa ja Lahdessa siirtyy Keskolle.

Ostettavaan liiketoimintaan sisältyy uusien ja käytettyjen autojen myynti sekä autojen huolto- ja jälkimarkkinointipalvelut. Liiketoiminnot jäävät vuokralle olemassa oleviin kiinteistöihin. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Kaupan kohteena olevien liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto oli viime vuonna noin 259 miljoonaa euroa ja liikevoitto 5,4 miljoonaa euroa. Ostettavissa liiketoiminnoissa työskentelevät noin 470 henkilöä siirtyvät vanhoina työntekijöinä Keskon palvelukseen.

Laakkonen-konsernille jäävät vielä merkit BMW, Ford, Mazda, MINI, Mustang, Nissan, Opel, Peugeot, Skoda ja Subaru. Konserni tekee tällä hetkellä autokauppaa 18 paikkakunnalla.

Ennestään maahantuoja

K-Auton vähittäiskauppayhtiö K-Caara on uusien ja vaihtoautojen kauppias pääkaupunkiseudulla, Forssassa, Huittisissa, Kotkassa, Kouvolassa, Lappeenrannassa ja Turussa.

K-Caaran palveluihin kuuluvat myös mm. huoltotoiminnot, vaihtoautojen verkkokauppa, edullisempien vaihtoautojen myymälä sekä leasingpalvelut yrityksille ja yksityisille.

K-Auto toimii ennestään myös Volkswagen-, Audi-, Seat- ja Porsche-henkilöautojen sekä Volkswagen Hyötyautojen ja MAN-paketti-, kuorma- ja linja-autojen sekä Neoplan-linja-autojen maahantuojana ja markkinoijana Suomessa sekä Seatin osalta myös Virossa ja Latviassa.

Jatkoa aiemmille ostoksille

Keskon tavoitteena on yhteistyössä Volkswagen-konsernin kanssa kasvattaa Volkswagenin, Audin, Seatin, Porschen, MANin ja ensi syksystä lähtien myös Bentleyn myyntiä Suomessa.

– Koko autotoimiala sekä globaalisti että Suomessa konsolidoituu (keskittyy) kovaa vauhtia. Olemme erittäin tyytyväisiä kumppanuuteemme maailman suurimman autonvalmistajan Volkswagen-konsernin kanssa. Nyt toteutettava yrityskauppa on jatkoa alkuvuodesta toteutetuille Huittisten Laatuauton ja LänsiAuton liiketoimintojen ostoille. Laakkonen on ollut meidän pitkäaikainen yhteistyökumppanimme, kertoi tiedotteessa Keskon autokaupan toimialajohtaja Johan Friman.

Kaupan toteutuminen edellyttää vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää. Kaupan ennakoidaan toteutuvan heinä-syyskuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.