Aurinko paistaa ja aluksi on lämmintä, sunnuntaina viilenee - vapun sää vielä arvoitus

Vapun pikniksäätä ei vielä pysty ennustamaan. ESS/Arkisto

Kari Anttinen

Keskiviikko oli kevään toistaiseksi lämpimin päivä Lahdessa, kun elohopea kipusi 21,8 asteeseen. Torstainakin rikottiin 20 asteen raja, mutta jatkossa sää hieman viilenee.

Perjantaina päivän ylin lämpötila jää Ilmatieteen laitoksen mukaan Lahden seudulla 15-17 asteeseen. Lauantaina lämpötila saattaa vielä kohota 18-19 asteeseen, mutta sitten viilenee.

Pohjoisesta virtaa kylmää ilmaa Lappiin jo lauantaina, ja ilmamassan vaikutus tuntuu Päijät-Hämeessäkin heti sunnuntaina. Vaikka päivä on ennusteen mukaan kaunis ja aurinkoinen, jäänee päivän ylin lämpötila 10 asteen vaiheille. Maanantaina lämpenee jälleen hieman.

Pieniä yöpakkasia ennustetaan tällä hetkellä mahdollisesti lauantain ja sunnuntain väliselle yölle. Myös maanantain vastainen yö näyttää melko viileältä.

Vappusään ennustettavuus ei ole vielä kovin hyvä. Vappuaatto eli tiistai näyttää tällä hetkellä poutaiselta ja aurinkoiselta, mutta vapunpäivä saattaa olla epävakaisempi.

Korkeapaine vaikuttaa Lahden seudun säähän edelleen aika pitkälle toukokuun puolelle, eli maaperän kaipaamia sateita ei juuri ole näkyvissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.