Lahdessa Möysän ja Renkomäen koulujen oppilaita etäopetukseen koronaviruksen pysäyttämiseksi - myös Heinsuon koulun opettajalla tartunta

Lahden lukiokoulutuksen kaikki abiturientit siirtyvät etäopetukseen tiistaista 8. syyskuuta alkaen.

Yksi Möysän koulun luokka ja yksittäisiä oppilaita muilta luokilta jää maanantaina etäopetukseen. Aku Isotalo

Vili Uuskallio, Millamari Uotila

Lahden Möysän ja Renkomäen kouluissa siirrytään maanantaina osittain etäopetukseen koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Möysän koulun yhdellä opettajalla on todettu koronavirustartunta. Renkomäen koulussa varotoimenpiteisiin ryhdytään yhdellä oppilaalla todetun tartunnan takia.

Möysässä yksi peruskoulun luokka, yksittäisiä oppilaita eri luokilta ja osa opetushenkilökuntaa työskentelee maanantain 7. syyskuuta etäopetuksessa.

Myös Renkomäen koulussa yksi luokka ja osa opetushenkilökuntaa työskentelee maanantaina etäopetuksessa.

Lisäksi Hollolan Heinsuon koulun opettajalla on todettu koronatartunta. Asiasta kertoi aamulla Hollolan kunnanjohtaja Päivi Rahkonen Twitterissä.

Hyvinvointiyhtymä: kuusi jatkotartuntaa lahtelaisravintolasta, yli sata karanteeniin - "Vakaa tarkoitus taklata epidemian alku"

Lahdessa Etätyöskentelyyn siirrytään terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä jatkaa mahdolliselle virustartunnalle altistuneiden tavoittelua maanantain aikana.

Maanantaina etäopetuksessa Lahdessa olevien oppilaiden huoltajat on tavoitettu sunnuntai-illan aikana. Heille lähetetään Wilma-viesti, jossa annetaan tarkemmat ohjeet etäopiskelusta. Yhteydenpito koteihin ja myös ohjeet koteihin annetaan Wilman kautta. Koulut ovat tiedottaneet asiasta henkilöstöään ja oppilaiden huoltajia.

Möysän koulussa oppilaita on 386 ja henkilökuntaa 40. Koulussa toimii myös esikoulu, iltapäiväkerho sekä hammashoitolan, ateriapalvelujen ja laitoshuollon henkilöstöä.

Renkomäen koulussa oppilaita on 364 ja opetushenkilökuntaa 23. Koulu toimii kahdessa toimipisteessä.

Myös Lahden lukiokoulutuksen kaikki abiturientit siirtyvät etäopetukseen tiistaista 8. syyskuuta alkaen. Järjestelyllä pyritään turvaamaan abiturienttien terveys ylioppilaskirjoitusten aikana. Abiturienttien etäopetus jatkuu 1. lokakuuta asti eli yo-kokeiden yli.

Päättöviikon kokeet pidetään etäopetuksen aikana etänä lukuun ottamatta 2. lokakuuta järjestettävää koetta.

Abiturienttien lisäksi etäopetukseen siirtyvät 4. vuosikurssin opiskelijat. Etäjärjestely ei koske IB-linjan opiskelijoita.

Juttua muokattu 7.9. kello 9.11: lisätty tieto Heinsuon koulun opettajan tartunnasta ja kello 10.47 tieto lukion etäopetuksesta.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut