Hyvinvointiyhtymä: kuusi jatkotartuntaa lahtelaisravintolasta, yli sata karanteeniin - "Vakaa tarkoitus taklata epidemian alku"

Tartuntaketjut kaikista tapauksista ovat tiedossa ja altistuneiden tavoittelua jatketaan. Mirja Hussain

Kari Anttinen

Koronavirukseen sairastuneen Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän työntekijän vierailu lahtelaisravintolassa elokuun viimeisenä viikonloppuna poiki jatkotartuntoja. Altistuneista oireilevista henkilöistä otettiin viikonvaihteen aikana koronanäytteitä. Uusia tartuntoja on todettu samassa ravintolassa oleskelleilta tähän mennessä kuusi.

Tartuntoja saattaa hyvinvointiyhtymän mukaan varmistua ajan kuluessa lisää.

Hyvinvointiyhtymä kertoi perjantaina koronavirukseen sairastuneesta työntekijästään, joka oli tartuttavuusaikanaan käynyt elokuun 29. ja 30. päivän välisenä yönä kahdessa lahtelaisravintolassa, Pikku Hanhessa ja Armaksessa. Altistuneita on asetettu ja asetetaan edelleen karanteeniin yli sata.

Hyvinvointiyhtymä: kahdella työntekijällä koronavirustartunta, toinen heistä vieraili useammassa Lahden keskustan ravintolassa

Hyvinvointiyhtymä kertoi sunnuntaina tavoittelevansa altistuneita, mutta karanteeniin asetettavien suuren määrän vuoksi osa saadaan tavoitettua todennäköisesti vasta maanantaina.

- Sairaalahoidossa on yksi koronapotilas, mutta ei tästä ravintolaketjusta, kertoo infektioylilääkäri Ville Lehtinen. Potilas ei hänen mukaansa ole tehohoidossa.

Lehtisen mukaan tartuntaketjut kaikista tapauksista ovat tiedossa. Suurin osa sunnuntaina iltapäivällä tiedossa olleista altistuneista oli Lehtisen mukaan illalla tavoitettu. Hän arveli määrän vielä lisääntyvän, joten maanantaina edessä on "melkoinen savotta".

- Meillä on vakaa tarkoitus taklata tämä epidemian alku näillä toimenpiteillä, sanoo Lehtinen.

Yksi koronavirustartunnan saaneista kuuluu lahtelaisen Möysän peruskoulun henkilökuntaan. Kaupunki kertoi sunnuntai-iltana, että yksi Möysän luokka sekä yksittäisiä oppilaita eri luokilta ja osa opetushenkilökuntaa työskentelee maanantain etäopetuksessa.

Maanantaina etäopetuksessa olevien oppilaiden huoltajille lähetetään vielä sunnuntai-illan aikana Wilma-viesti, jossa annetaan tarkemmat ohjeet etäopiskelusta. Koulu on tiedottanut asiasta henkilöstölleen ja kaikille huoltajille.

Möysän koulussa on 386 oppilasta ja henkilökuntaa 40. Koulussa toimii myös esikoulu, iltapäiväkerho sekä hammashoitolan, ateriapalvelujen ja laitoshuollon henkilöstöä.

Koronavirustartuntoja on todettu Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella nyt 144.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut