Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Rekan ja henkilöauton törmäys oli erittäin voimakas Kuhmoisissa - poliisi on jatkanut kuolonkolarin tutkintaa

Poliisi on jatkanut yhden henkilön kuolemaan johtaneen henkilöauton ja rekan yhteentörmäyksen tutkintaa. Onnettomuus sattui torstaina 25. huhtikuuta aamupäivällä Kuhmoisissa tiellä numero 24. Onnettomuutta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Onnettomuudessa olivat osallisina rekkaa kuljettanut vuonna 1961 syntynyt mies ja henkilöautoa kuljettanut vuonna 1957 syntynyt mies. Poliisi ei kerro miesten asuinpaikkakuntia tutkinnallisista syistä.

Tyhjällä kuormalla ajanut rekka oli tulossa Jämsän suunnasta. Rekan kuljettaja huomasi, että vastaan tullut henkilöauto ajautui loivassa, oikealle kaartuvassa mutkassa hiljalleen vastaantulevien kaistalle. Rekan kuljettaja alkoi väistää oikealle pientareelle välttääkseen törmäyksen, mutta väistöstä huolimatta henkilöauto törmäsi rekan perävaunun vasempaan etukulmaan. Auto eteni edelleen oikealle ojaan ja päätyi katolleen.

Törmäys oli voimakas

Poliisi suoritti tapahtumapaikalla paikkatutkintaa yhdessä onnettomuuslautakunnan kanssa. Poliisin mukaan erityisesti henkilöauton vaurioista voidaan todeta, että törmäys on ollut erittäin voimakas.

Esitutkinnassa on tarkoitus selvittää tarkemmin sitä, miksi henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle. Tässä vaiheessa poliisilla ei ole tiedossa, että henkilöauton kuljettaja olisi ollut päihteiden vaikutuksen alaisena tai että kuljettajan ajokunto olisi esimerkiksi sairaskohtauksen tai muun vastaavan syyn vuoksi oleellisesti huonontunut.

Menehtyneen henkilöauton kuljettajan osalta poliisi jatkaa tutkintaa kuolemansyyntutkintana.