Toinen isku kivijalkakaupalle: Voglia lopettaa Lahden keskustassa "haikein mielin"

Voglian myymälä Lahden keskustassa lopettaa kesäkuun loppuun mennessä. Terhi Säynäjärvi

Terhi Säynäjärvi

Voglian myymälä sulkee ovensa Lahden keskustassa kesäkuun loppuun mennessä.

Naisten vaatteisiin erikoistuneen myymälän loppuunmyynti on alkanut, ja se on jo toinen isku Lahden keskustan kivijalkakaupalle lyhyen ajan sisällä. Viime viikolla byMarja-liikkeen omistaja Marja Urpanen kertoi lopettavansa kivijalkaliikkeen Vapaudenkadulla.

Voglia on lammilainen perheyritys. Toimitusjohtaja Markku Virtanen sanoo, että Lahden myymälän lopettaminen tuntuu vähän haikealta.

– Mutta selkeitä päätöksiä on tehtävä. Vaatekaupassa alkoi voimakas muutos kolme, neljä vuotta sitten. Asiakkaat siirtyvät entistä enemmän nettiin, ja vaatteita ostetaan harkitummin ja harvemmin.

Voglia avasi nykyisen Lahden myymälänsä kesällä 2011 Hämeenkadun ja Rautatienkadun kulmaan, jossa sitä ennen oli Oskari Rajasen kultasepänliike. Voglialla on aiemmin ollut myymälä myös Lahden Hämeenkadulla.

Lahden myymälän lopetus ei tarkoita irtisanomisia henkilökunnalle, joka siirtyy töihin kauppakeskus Tuulosen isoon, 400 neliön myymälään.

– Lahden myymälän lisäksi lopetamme Helsingistä Itäkeskuksen ja Yrjönkadun myymälät. Toisaalta avaamme syksyllä myymälän Pasilan uudessa kauppakeskus Triplassa, Virtanen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liiketilaansa laajentavassa Järvisen pyörä ja urheilu -liikkeessä sähköpyörien kysyntä räjähti koronapandemian aikana kasvuun – "Myynti on lisääntynyt merkittävästi"
 2. Lakkiaisten ja lukukauden päättäjäisten juhlinta sujui Lahdessa maltillisesti – "Ehkä rajoitukset jonkin verran rauhoittavat"
 3. SpaceX:n raketti laukaistiin onnistuneesti avaruuteen – historian ensimmäinen yksityisen yrityksen toteuttama miehitetty avaruuslento
 4. Ilpo Kaikkonen julkaisi kahden vuoden tauon jälkeen uuden biisin, Tuhat tarinaa kertoo Nastolan Aurinkolinnasta
 5. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 6. Mies anasti moottoripyörän Nastolassa ja kurvasi kohti Kouvolaa – poliisi puuttui peliin
 7. Nastolan tarunhohtoinen Ruuhijärvi-laiva ylitti maakannaksen mutta ajoi kiville sääntö-Suomen pykäläviidakossa
 8. Poliisi kerää kaikkien kiinteistöjen valvontakameratiedot yhteen paikkaan – kamerakartasto nopeuttaa rikoksen tutkintaa
 9. Camping Messilä päättää Enonsaaren avaamisesta myöhemmin kesällä, keväällä tyhjentynyt mökkivarauskalenteri on alkanut taas täyttyä
 10. Kivimaan koulussa Lahdessa Suvivirsi raikaa tänä vuonna videolla – katso koulun kevätjuhlakooste
 11. Saunamökki tuhoutui tulipalossa Padasjoella
 12. Koko viime kauden huilannut hiihtosuunnistaja Siiri Saalo häkeltyi Lahden lyseon urheilulukiolta saamastaan tunnustuksesta
 13. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, pelastuslaitos tarkkailee palopaikkaa omatoimisesti – "Tilanne vaatii ammattilaisen silmää"
 14. Villähteen Korin jatsit pienentyy ja siirtyy sisätiloihin
 15. Malja keväälle virtuaalisesti – katso Vääksyn lukion kevätjuhla tästä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.