Risteyskolari Hollolassa – muu liikenne aiheutti vaaratilanteita pelastajille

Anne Honkanen

Hollolassa sattui kahden henkilöauton risteysonnettomuus lauantaina kello 13. Onnettomuuspaikka oli Vesikansantien ja Tervamäentien risteys.

Autoissa oli yhteensä viisi henkilöä, joiden kunnon ensihoito tarkasti paikan päällä. Autoissa olleita ei ilmeisesti tarvinnut kuljettaa sairaalaan saamaan jatkohoitoa. Molemmat autot romuttuivat lunastuskuntoon ja on hinattu pois onnettomuuspaikalta.

Onnettomuuspaikan ohittava muu liikenne aiheutti vaaratilanteita paikalla olleille Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen työntekijöille.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä ruiskumestari Jukka Huttunen kertoo, että osa ajoneuvojen kuljettajista lähti ohittamaan onnettomuuspaikkaa jalkakäytävää pitkin liikenteenohjauksesta huolimatta. Huttunen sanoo, että pelastajat olivat muun muassa siirtäneet autoissa olleita henkilöitä jalkakäytävälle ja tekivät jalkakäytävällä työtään.

– Toinen kaista oli suljettu liikenteeltä, ja paikalla oli liikenteenohjaus. Siitä huolimatta joillakin oli niin kiire, että piti mennä ohitse jalkakäytävän kautta. Toivoisi ihmisten ymmärtävän, että onnettomuuspaikka on meidän työmaa, Huttunen toteaa.

45-vuotias mies kuoli raskaan ajoneuvon ja henkilöauton nokkakolarissa Kärkölässä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut