Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Poliisiylijohtaja Lahden putkatuomiosta: jokainen poliisin toimintaan liittyvä rikostuomio on liikaa

Jokainen poliisin toimintaan liittyvä rikostuomio on liikaa, mutta se ei saa leimata kaikkien niiden tuhansien työntekijöidemme työtä, jotka pyrkivät tekemään työnsä joka päivä mahdollisimman hyvin ja korkealla moraalilla erilaisissa haastavissa tilanteissa.

Näin toteaa poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen poliisin verkkosivulla julkaistussa blogikirjoituksessa. Kirjoitus liittyy Päijät-Hämeen käräjäoikeuden perjantaina antamaan päätökseen Lahden poliisivankilan viimevuotisista tapahtumista.

Lahdessa pahoinpidelty putka-asiakas: "Videolla se näytti tapahtumalta, jota keräännyttiin katsomaan"

Kiinni otetulle, aggressiivisesti käyttäytyneelle miehelle tehtiin säilöönpanotarkastusta sen verran voimallisesti, että hän meni elottomaksi. Mies saatiin elvytettyä ja toimitettiin sairaalaan.

Käräjäoikeus tuomitsi Hämeen poliisilaitoksen vanhemman konstaapelin törkeästä pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta 1 vuoden ja 4 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Syytteet kahta vartijaa vastaan hylättiin. Kaikki syytettynä olleet ovat kiistäneet syytteet.

Kolehmainen korostaa blogissaan, että väkivallan ja voimakeinojen käytön ero on selvä. Ensimmäisessä kyse on rikoksesta ja jälkimmäisessä oikeudesta tarvittaessa turvata varsinaisen virkatehtävän suorittaminen.

– Poliisi haluaa olla kasvollinen ja helposti lähestyttävä ‒ kaikkien turvaaja, kaikkina aikoina. Ihmisten ja yhteisöjen luottamus poliisia ja poliisin lainmukaista toimintaa kohtaan on toimintamme elinehto, Kolehmainen kirjoittaa.

Putka-asiakasta kovakouraisesti käsitelleelle poliisimiehelle ehdollista, syytteet vartijoita vastaan hylättiin