Hyvinvointiyhtymä: kahdella työntekijällä koronavirustartunta, toinen heistä vieraili useammassa Lahden keskustan ravintolassa

Viruksen leviämistä rajoittaa tehokkaimmin riittävien turvavälien lisäksi hyvä käsihygienia. Innimari Hyvärinen

Kari Anttinen

Kahdella Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän työntekijällä on todettu koronavirustartunta. Hyvinvointiyhtymän mukaan tartunnat liittyvät toisiinsa ja molemmat ovat työperäisiä.

Koronatartunnoille altistuneita henkilöitä on 16. Heistä osa on työntekijöiden lähipiiriin kuuluvia ja osa yhtymän työntekijöitä.

Osalla altistuneista on ollut oireita ja heidät on ohjattu koronavirustestiin. Kaikki tavoitetut on asetettu karanteeniin, kerrotaan hyvinvointiyhtymän tiedotteessa.

Toinen sairastuneista kävi tartuttavuusaikanaan viime viikonloppuna elokuun 29. ja 30. päivän välisenä yönä Lahden keskustassa Vapaudenkadulla Pikku Hanhi- ja Armas-ravintoloissa. Ravintoloissa olleet lähikontaktit on kartoitettu ja heistä osa on jo tavoitettu.

Lyhytaikaisesti altistuneita voi olla lisää, mutta heitä ei hyvinvointiyhtymän mukaan ole tarve asettaa karanteeniin, ellei mitään oireita ole.

– Omaa terveydentilaa kannattaa seurata ja hakeutua herkästi koronatestiin, jos saa hengitystie- tai koronainfektioon viittaavia oireita, neuvoo infektioylilääkäri Ville Lehtinen hyvinvointiyhtymästä.

Hyvinvointiyhtymän alueella yksi uusi koronavirustartunta - sairastunut ollut risteilyllä ja lahtelaisessa ravintolassa

Eri puolilla maata on viime aikoina ollut useita koronaviruksen joukkoaltistumisia, eikä Päijät-Hämekään ole tapauksilta suojassa.

– Koronavirus ottaa sen tilan, minkä sille annamme. Rajoitamme viruksen leviämistä tehokkaimmin, kun pidämme riittävät, parin metrin turvavälit toisiimme ja noudatamme hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, sanoo terveys- ja sairaanhoitopalveluiden toimialajohtaja Tuomo Nieminen.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on tähän mennessä todettu 136 koronavirustartuntaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.