Tulipalo tuhosi kolme rakennusta Hartolassa

Heidi Nikunen

Tulipalo tuhosi kolme tilan rakennusta Hartolassa. Palo sai alkunsa torstaina iltapäivällä kello 15 jälkeen. Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen ehdittyä paikalle päärakennus, navetta ja sauna olivat jo täyden palon vaiheessa. Rakennukset tuhoutuvat kokonaan. Myös maastoa paloi yhteensä noin puoli hehtaaria.

– Tilan päärakennus oli puolitoistakerroksinen rintamamiestalo. Se oli tullessamme vielä pystyssä, mutta sauna ja navetta olivat jo romahtaneet. Myös päärakennus on purkukuntoinen, päivystävä palomestari Mikko Javanainen kertoi tilanteesta iltapäivällä kello 16.30 aikaan.

Rakennukset sijaitsivat noin 15 metrin päässä toisistaan. Javanaisen mukaan rakennuksissa ei ollut ketään sisällä palon syttymisen aikaan.

Tila on ollut ympärivuotisessa käytössä vapaa-ajanviettopaikkana. Siellä oli myös sähköt. Naapuri oli nähnyt palon ja hälyttänyt pelastuslaitoksen apuun.

Sammutustyöt jatkuivat iltaan. Paikalla oli seitsemän sammutusyksikköä Hartolasta, Sysmästä, Pertunmaalta ja Heinolasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.