Petra avaa ravintolan Jännä-Jussin vanhoihin tiloihin Lahteen

Sohvi Auvinen

Ravintola Petra avaa Lahteen uuden ravintolan alkuvuodesta toimintansa lopettaneen ravintola Jännä-Jussin tiloihin Vesijärvenkadulle.

Petran yrittäjä Ali Ibrahimin mukaan uuden ravintolan pitäisi aueta parin viikon sisällä. Liiketiloissa on täytynyt tehdä pientä remonttia ja muun muassa uusia sisustusta.

Petran nykyinen ravintola sijaitsee Makarantiellä Holman asuinalueella Lahdessa, jonne ravintola muutti muutama vuosi sitten keskustassa Vesijärvenkadulla sijaitsevasta liiketilasta. Näin ollen ravintola palaa ikään kuin takaisin juurilleen.

– Nykyinen paikka on vähän kaukana, ja meillä on entuudestaan paljon asiakkaita keskustassa, Ibrahim selittää syytä Vesijärvenkadulle palaamiselle.

Ibrahimin mukaan toiminta Holman ravintolassa ei kuitenkaan lakkaa täysin. Suunnitelmana olisi tehdä kiinteistöön isompi remontti ja siirtää Petran keittiö osittain Makarantielle.

– Ajatus olisi, että valmistaisimme muun muassa kastikkeet siellä ja siirtäisimme ne sitten keskustan ravintolaan. Tämä johtuu siitä, että Vesijärvenkadun ravintolan keittiö on kooltaan aika pieni, Ibrahim jatkaa.

Myös ravintolan ruokalista uudistuu jonkun verran, ja listalla on esimerkiksi aiempaa enemmän vegaaniruokia. Lisäksi ravintolassa tarjoillaan myös alkoholia. Petra tulee olemaan jokaisena päivänä auki kello 10–05.

Petra ei kuitenkaan ole korttelin ainoa ravintola, sillä viereisessä liikehuoneistossa toimii Energia Pizzeria. Ibrahim ei kuitenkaan ole huolissaan kilpailusta.

– Ravintoloiden listat ovat aika erilaiset. Lisäksi Petra on toiminut Lahdessa lähes 30 vuotta, joten olemme ravintolana vanhempi. Mutta jokainen tekee parhaansa ja asiakkaat päättävät, mihin he menevät.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.