Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Putka-asiakasta kovakouraisesti käsitelleelle poliisimiehelle ehdollista, syytteet vartijoita vastaan hylättiin

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut Hämeen poliisilaitoksen vanhemman konstaapelin törkeästä pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta 1 vuoden ja 4 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Teot olivat tapahtuneet viime vuoden helmikuussa Lahden pääpoliisiaseman putkassa, kun kiinni otetulle, aggressiivisesti käyttäytyneelle kolmekymppiselle miehelle tehtiin säilöönpanotarkastusta.

Tilanteessa mies meni elottomaksi, mutta hänet saatiin elvytetyksi ja toimitettiin sairaalaan.

Oikeuden mukaan nelikymppinen poliisimies oli nojannut asiakkaan yläselkään polvellaan niin, että tämän hengitys oli estynyt.

Syytteet kahta vartijaa vastaan hylättiin.

Kaikki asiassa syytettynä olleet ovat kiistäneet syytteet.

Poliisiaseman tapahtumat näkyvät valvontakameroiden tallenteissa päivämäärällä 3.2.2019. ESS teki koosteen valvontakameratallenteesta ja sumensi videon, jotta siinä näkyvien ihmisten henkilöllisyys ei paljastu. Uhrin ja syytettyjen lisäksi videolla näkyy myös henkilöitä, joita ei epäillä rikoksesta. Oikeuden puheenjohtaja kysyi epäillyn törkeän pahoinpitelyn uhrin kantaa videoaineiston luovuttamiseen tiedotusvälineille. Hän ei vastustanut tallenteiden luovuttamista.

Poliisiylijohtaja Lahden putkatuomiosta: jokainen poliisin toimintaan liittyvä rikostuomio on liikaa

Lahdessa pahoinpidelty putka-asiakas: "Videolla se näytti tapahtumalta, jota keräännyttiin katsomaan"

Epäillyn putkapahoinpitelyn käsittely jatkui Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa todistajien kuulemisella - videotallenteella poliisin nähdään heilauttavan kättään rajusti kohti uhrin vartaloa, katso kooste videosta

Voiko videotallenne loukata virkapaikalla virkatoimia harjoittavan ja voimakeinoja käyttävän poliisin yksityisyyttä? – videota epäillystä putkapahoinpitelystä Lahdessa ei annettu edes asianomistajalle