Osuuspankkiryhmä pohtii tulevaisuuttaan - Asikkalassa fuusiopäivä

Koitti-Pertunmaan Osuuspankki päätti olla liittymättä Päijät-Hämeen Osuuspankkiin. ESS

Pirjo Kamppila

OP Ryhmä selvittää pitkän aikavälin tavoitteitaan. Selvitystyöhön ja ryhmän tulevaisuuden pohdintaan osallistuvat kaikki ryhmän hallintoelimet, ja sen arvioidaan valmistuvan ensi vuoden 2020 aikana.

OP Ryhmän muodostaa tällä hetkellä 155 osuuspankkia ja niiden keskusyhteisönä toimiva OP Osuuskunta tytär- ja lähiyhteisöineen.

OP:lla on Suomessa yli neljä miljoonaa asiakasta, joista vajaat puolet on samalla osuuspankkien jäseniä.

Ryhmä toimi aiemmin nimellä OP-Pohjola, koska siihen sisältyy myös vakuutustoiminta. Viime vuosina ryhmä on laajentunut myös terveydenhuoltoon omine sairaaloineen.

Monta muutosvoimaa

Digitalisaatio ja asiakaskäyttäytymisen muutos vaikuttavat alan kehitykseen voimakkaasti. Muita muutosvoimia ovat maan sisäinen muuttoliike, kaupungistuminen ja väestön ikääntyminen.

Asiakkaat siirtyvät käyttämään pankki- ja vakuutuspalveluita yhä enemmän digitaalisissa kanavissa, ja finanssialaan kohdistuva lisääntyvä sääntely asettaa toiminnalle jatkuvasti uusia vaatimuksia.

Tämä näkyy pankkien fuusiossa. Järvi-Hämeen Osuuspankki toimii usean entisen itsenäisen pankin alueella. Myös Kalkkisten Osuuspankki Asikkalassa yhdistyy siihen tiistaina 30.4.

Toisaalta yhden konttorin Koitti-Pertunmaan Osuuspankki päätti vastikään olla liittymättä Päijät-Hämeen Osuuspankkiin.

– OP Ryhmä on pitkään menestynyt erinomaisesti. Ryhmä on vahvistanut kannattavasti markkina-asemaansa ja noussut markkinajohtajaksi niin pankki- kuin vakuutusliiketoiminnassa. Hyödynnämme tässä työssä kaikkea käytettävissä olevaa tietoa toimintaympäristön ja asiakaskäyttäytymisen muutoksesta, sanoo tiedotteessa OP Osuuskunnan hallintoneuvoston puheenjohtaja Jaakko Pehkonen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 2. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 3. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 4. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 5. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan
 6. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 7. Näppis: Miten turisti osaa tulla Lahden keskustaan?
 8. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 9. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 10. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 11. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 12. Pari vuotta sitten Mikko Viitikon jalkapalloura oli vaarassa – nyt peli maistuu FC Lahdessa ja syksyllä arkeen tulee uusi kiintotähti
 13. Lukijalta: Hyvinvointiyhtymä ja sote-uudistus ovat törmäyskurssilla
 14. Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Vesikkelit ovat muuttaneet käsitystämme elimistön toiminnasta"
 15. Saara Larkion Esalainen: Vaalityö on jo alkanut ja Trumpin henki haisee mastokaupungissa asti

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.