Kymmenen haki Lahden museonjohtajaksi

Museonjohtaja Timo Simanainen juhli hiihtomuseon uudistunutta ilmettä tammikuussa 2017. Katja Luoma

Nina Räty

Lahden kaupungin museonjohtajan virkaan tuli kymmenen hakemusta.

Virkaa hakevat Henry Flinkman, Laura Hirvi, Marianne Koski, Pasi Kovalainen, Johanna Lehto-Vahtera, Hanna-Kaisa Melaranta, Sergey Pugonen, Tuulia Tuomi, Susanna Tyrväinen ja Teppo Ylitalo.

Museonjohtajan valinnasta päättää liikunta- ja kulttuurilautakunta. Rekrytointiprosessia vie eteenpäin valintaryhmä, jonka jäsenet ovat sivistysjohtaja, henkilöstöpäällikkö sekä liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja.

Edellinen museonjohtaja Timo Simanainen jäi eläkkeelle syyskuun alussa. Virassa sijaistaa tutkimuspäällikkö Hannu Takala.

Museonjohtaja vastaa museotoiminnan johtamisesta ja kehittämisestä. Lahden museot kasvavat voimakkaasti lähivuosina, kun taide- ja muotoilukeskus LAD ja Historiallisen museon peruskorjaus valmistuvat. LADin pitäisi avautua loppusyksyllä 2021. Historiallisen museon arvioidaan avaavan ovensa uudelleen vuonna 2022.

Lisäksi Hiihtomuseo ja Radio- ja tv-museo Mastola ovat osa kaupunginmuseota. Lahden kaupunginmuseo toimii myös Päijät-Hämeen alueellisena vastuumuseona.

Lahden kaupunginmuseo aloittaa alueellisena vastuumuseona – lisäeuroilla palkataan väkeä ja järjestetään tapahtumia

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.