Hyvinvointiyhtymä: Omaolo-palvelussa voi tehdä sähköisen terveystarkastuksen

Omaolo.fi-sivusto tuli monelle suomalaiselle tutuksi koronakeväänä. SoteDigi kehittää sitä yhteistyössä kuntien ja sairaanhoitopiirien kanssa. Juha Poutanen

Oskari Valtonen

Omaolo.fi-palvelussa voi tehdä nyt sähköisen terveystarkastuksen, tiedottaa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä.

Yhtymän tiedotteen mukaan terveystarkastus tarjoaa tietoa raportin käyttäjän terveydentilasta. Lisäksi se kertoo, miten henkinen hyvinvointi ja elintavat vaikuttavat käyttäjän arvioituun elinikään sekä riskiin sairastua.

Tarkastuksen tulokset saa tallennettua. Niiden pohjalta voi halutessaan ottaa käyttöön myös Omaolon hyvinvointivalmennuksia.

Omaolon seksitautiepäilyn oirearvio korvaa nykyisen Hyvis.fi-verkkopalvelun Huoli sukupuolitaudista -lomakkeen. Muutos koskee Lahden, Hollolan, Iitin, Kärkölän, Padasjoen, Asikkalan, Orimattilan, Myrskylän ja Pukkilan alueita. Nykyinen Huoli sukupuolitaudista -lomake jää käyttöön Hartolaan, Sysmään ja Heinolaan.

–  Omaolo.fi-palvelussa voi arvioida useaa yksittäistä terveysongelmaa tai tehdä yleisen oirekyselyn, jos omiin oireisiin ei löydy paremmin soveltuvaa oireen arviota, yhtymän tiedotteessa todetaan.

Palvelu löytyy hyvinvointiyhtymän verkkosivujen etusivulta. Käyttäjä saa hoito-ohjeet sekä toimintasuosituksen vastausten perusteella.

Viime viikolla todettiin yksi uusi tartunta – hyky: turvavälit ja hyvä käsihygienia yhä syytä muistaa

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut