Päijät-Hämeen yhteisyrityksen valmistelu jatkuu: väliaikainen toimeenpano mahdollista

Meidän on turvattava sote-palvelut, sanoo hankejohtaja.

Yhteisyrityksen tuottamat sote-keskukset tarjoaisivat esimerkiksi lääkärin ja hammaslääkärin palveluja. Anssi Hietamaa
Terhi Säynäjärvi

Terhi Säynäjärvi

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä alkaa valmistella yhteisyritystä väliaikaisena hankintana. Yhtymähallitus päätti asiasta maanantaina.

Sote-keskuspalveluja tuottavan yhteisyrityksen perustamisesta Mehiläisen kanssa päätettiin elokuussa yhtymäkokouksessa, mutta kilpailutukseen osallistunut Terveystalo jätti hankintapäätöksestä viime keskiviikkona valituksen markkinaoikeuteen.

Markkinaoikeuden käsittelyaika voi olla jopa kahdeksan kuukautta, ja monet yhtymän nykyisistä ulkoistussopimuksista ovat katkolla vuoden vaihteessa.

– Meidän on turvattava sote-palvelut ja yhteisyrityksen valmistelu jatkuu. Väliaikainen toimeenpano on hankintalain mukaan mahdollista, kun on kyse yhteiskunnallisesti merkittävästä palvelusta, toteaa hankejohtaja Ismo Rautiainen.

Lahti haluaa selvittää hyvinvointiyhtymän yhteisyrityspäätöksen juridisen pohjan – "On vaikeaa ajatella, että vastuullinen kaupunki heittelisi kapuloita rattaisiin"

Väliaikainen hankinta pitää toteuttaa niin, että markkinaoikeus voi myöhemmin kumota sen tai korjata sitä. Yhtymällä on lakisääteinen velvoite turvata välttämättömät sote-keskuspalvelut alueensa asukkaille, ja ne on pystyttävä tuottamaan katkeamattomina oikeuskäsittelynkin ajan.

Yhteisyrityksen on tarkoitus alkaa ensi vuoden alussa tuottaa sote-keskusten palveluja Lahdessa, Kärkölässä ja Iitissä eli noin 130 000 asukkaalle. Malli on lajissaan ainutlaatuinen ja se on kiinnostanut myös Päijät-Hämeen ulkopuolella.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut