Yhen illan juttu halutaan järjestää muissakin kaupungeissa – Lahdessa ostotapahtuma on seuraavan kerran syyskuun alussa

Yhen illan juttu yhdistää tänä syksynä ostotapahtumaan Lahti Fringe Festivaliin osallistuvien taiteilijoiden esityksiä. Kuva on aiemmasta Yhen illan juttu -tapahtumasta. Aku Isotalo

Anne Honkanen

Yhen illan juttu -ostotapahtuma halutaan järjestää myös muissa kaupungeissa Lahden lisäksi.

Tapahtumaa Lahdessa järjestävä Lahti City -yhdistys kertoo tiedotteessaan, että ainakin Kuopio, Iisalmi, Joensuu ja Savonlinna ovat suunnitelleet tapahtuman järjestämistä. Kiinnostusta on myös muissa kaupungeissa. Erityisesti Yhen illan juttu -nimi, jonka kerrotaan mahdollistavan monenlaiset tapahtumasisällöt, kiinnostaa kaupunkeja.

Lahti Cityn toiminnanjohtaja Pipsa Wirtanen kertoo viestissään, että kaupunkikeskustayhdistysten toiminnanjohtajat ovat keskustelleet Yhen illan jutun levittäytymisestä myös yhteiseksi valtakunnalliseksi tapahtumaksi.

Seuraava Yhen illan juttu järjestetään Lahdessa perjantaina 4. syyskuuta yhdessä Lahti Fringe Festivalin kanssa. Kuudes Yhen illan juttu yhdistää festivaalille osallistuvien artistien esityksiä kivijalkaliikkeiden ja putiikkien tarjontaan.

Taidetta nähdään paikoissa, joissa sitä normaalisti ei ole. Taidelainaamo ja Galleria Kipinä avaavat viikoksi taidetta välittävän Taidekohdan tyhjänä olleeseen liiketilaan Vuorikadun ja Hämeenkadun kulmaukseen.

Lanunaukiolla on luvassa myös tanssiesityksiä zumbasta streetiin. Myös Leipomon ukulele -bändi ja Ari Niskasen Cupletti esiintyvät. Lanunaukiolla julkistetaan lisäksi Keskustateko 2020 -voittaja. Ohjelma alkaa Lanunaukiolla kello 18.30 ja jatkuu noin kello 21:een.

Miss Lahti perintöprinsessoineen pyörähtelee keskustassa illan aikana.

Yhen illan juttu -ostotapahtumassa on mukana yli 50 yritystä ja monia eri taiteen alan artisteja. Tiedotteen mukaan koronatilanne on aiheuttanut joillekin yrityksille pelkoa osallistua tapahtumaan.

Tapahtuman järjestäminen turvallisesti katsottiin mahdolliseksi, koska tapahtuma levittäytyy ympäri keskustaa.

Lahti City ry on keskustan kehittämisyhdistys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.