Mutkien kautta Teerenpelin viskimestariksi päätynyt Jaakko Joki pitää jalat maassa, vaikka tislaamon luomukset niittävät kansainvälistä menestystä – "Vaatii jonkin verran jumppaa saada viskin väri ja maku kohdilleen"

Kun Teerenpeli käynnisti viskin valmistamisen Lahdessa vuonna 2002, Jaakko Joki oli hiljattain aloittanut tarjoilijan oppisopimuskoulutuksen ravintola Taivaanrannassa. Aloitteleva tarjoilija tuskin arvasi, että vajaat kaksikymmentä vuotta myöhemmin hän työskentelisi konsernin viskimestarina ja valmistaisi kansainvälisissä kilpailuissa menestyviä alkoholijuomia. Tänä kesänä yrityksen uutuusviski Kulo nousi korkeimpaan luokkaan arvostetussa International Wine and Spirit -kilpailussa. Myös Teerenpelin muut juomat pärjäsivät hyvin. Joki pitää saavutusta merkittävimpänä tähän asti.
Haluatko lukea koko artikkelin?
Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.