Vuoden positiivisimmaksi lahtelaiseksi valittiin Radio Voiman päätoimittaja Matti Eve – "Ennen kaikkea olen ylpeä tästä kaupungista"

Radio Voiman päätoimittaja Matti Eve oli silminnähden herkistynyt tunnustuksen kuultuaan. Sami Kuusivirta

Oskari Valtonen

Vuoden positiivisimmaksi lahtelaiseksi 2020 on valittu Radio Voiman päätoimittaja Matti Eve. Tunnustus paljastettiin Radio Voiman suorassa lähetyksessä keskiviikkona.

Lahden nuorkauppakamarin puheenjohtaja Päivi Pasanen ja projektipäällikkö Siiri Eerola julkistivat tittelin lähetystä itse juontaneelle Evelle yllätyksenä. Tunnustuksen kuultuaan Eve veti pitkään henkeä ja herkistyi huomattavasti.

– Tämä meni ihon alle. Olen totta vieköön sanaton ja nöyrän kiitollinen teille, hän totesi heti liikutukseltaan lähetyksessä.

Kunniamaininta myönnettiin Evelle Lahden alueen ihmisten, yrittäjien ja asukkaiden eteen tehdystä hyvästä työstä sekä vapaaehtoistoiminnasta. Pasanen mainitsi Even ansioiksi muun muassa ehdotuksen torin pyöräparkista sekä parkkipaikkojen järjestämisen take away -ravintoloille.

Puheenjohtaja Pasasen mukaan positiivisimman lahtelaisen valinta oli tänä vuonna vaikea. Hän kertoo, että tuomaristo päätti valita ihmisen, joka on omaehtoisesti ja pitkäjänteisesti tuonut esiin positiivista lahtelaisuutta. Pasanen totesi Even tehneen vapaaehtoisesti paljon hyvää ja rakentaneen yhteistyötä toimijoiden välillä.

Vuoden positiivisimmaksi lahtelaiseksi valittu Matti Eve herkistyi suorassa lähetyksessä heti tunnustuksen kuultuaan – katso video tunteikkaasta hetkestä

– Ehdotusten mukaan hän on fiksu, sympaattinen ja aina Lahden puolella. Hänen juttunsa ovat eläväisiä, humoristisia ja asiapitoisia. Ja vaikka hän ottaa kantaa räväkästi ja kertoo mielipiteensä suoraan, hän ei ole koskaan asiaton vaan tuo kantansa esiin rakentavasti ja positiivisen kautta. Hän on keskeinen ja näkyvä persoona mediassa, mutta saa hyvää aikaan myös konkreettisilla asioilla, koska laittaa oman maineensa peliin.

Päätoimittaja Eve kertoo olevansa aidosti Lahden kaupungin puolella jatkossakin.

– Olen todella kiitollinen ja samalla erittäin ylpeä tästä tittelistä, mutta ennen kaikkea olen ylpeä tästä kaupungista. Ja kaikista lahtelaisista, koska olen aina sanonut, että tämä on rehellisten ihmisten kaupunki.

Tämä meni ihon alle. Olen totta vieköön sanaton ja nöyrän kiitollinen teille.

Radio Voiman päätoimittaja Matti Eve

Tänä vuonna Nuorkauppakamari sai yhteensä 622 ehdotusta vuoden positiivisimmaksi lahtelaiseksi.

Projektipäällikkö Eerolan mukaan vuoden positiivisin lahtelainen voi olla nuori tai vanha, mies tai nainen, urheilija tai johtaja, opettaja tai hoitaja, mutta hänen tulee täyttää seuraavat kriteerit:

– Hän on osoittanut tahdonvoimaa, sisua ja ahkeruutta. Hänen saavutuksensa ovat merkittäviä. Hän auttaa myös muita onnistumaan, on innostunut ja palveluhenkinen. Hän on pitkäjänteinen tekijä, joka on aina uskonut asiaansa. Ja hän on myös oman tiensä kulkija, joka on ryhtynyt sanoista tekoihin, Eerola sanoi lähetyksessä.

Viime vuonna tunnustuksen sai muusikko ja näyttelijä Konsta Hietanen. Vuoden positiivisin lahtelainen valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2004.

Eve valitsi aamulähetyksensä viimeiseksi kappaleeksi Michael Bublén It's A Beautiful Day:n (2013).

Kuuntele tästä Radio Voiman tunteikas lähetys, jossa päätoimittaja Matti Even valinta Vuoden positiivisimmaksi lahtelaiseksi julkistettiin.

Lahden positiivisimmat

Aiemmin valitut

2019 Konsta Hietanen, muusikko ja näyttelijä

2018 Riitta Varkemaa, sosiaalityöntekijä Päijät-Hämeen sosiaalipäivystyksessä Hämeen poliisilaitoksella

2017 Marjaana Turunen, kanttori ja kuoron johtaja

2016 Jan Latvala, entinen jääkiekkoilija

2015 Heidi Kivinen ja Toni Putula, yrittäjäpariskunta, Support your local -tuotemerkki ja Petit St Louis -myymälä

2014 Kari Härkönen alias Brädi, rap-artisti

2013 Jari Larinto, mäkihypyn pitkän linjan toimija

2012 Lasse Kantola, draamapedagogi

2011 Martin Mustonen, tapahtumajärjestäjä, Summer Up -festivaalijohtaja

2010 Jari-Matti Latvala, ralliautoilija

2009 Sipe Santapukki, muusikko ja toimitusjohtaja, Apulanta Oy

2008 Wilson Kirwa, juoksija ja kirjailija

2007 Riku Routo, Riku Motor Oy

2006 Erkki Krohn, diplomiurkuri, Pro Organo Pleno ry

2005 Eija Savikko, liikuntasihteeri, Lahden kaupunki

2004 Erkki Niemi, toimitusjohtaja, Osuuskauppa Hämeenmaa

Vuoden positiivisin lahtelainen Konsta Hietanen yllättyi valinnastaan – moniosaaja tarvitsee työssään tyhmänrohkeutta ja sisua

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut