Koronaturvallisuus otetaan vakavasti Lahden Sataman Yössä viikonloppuna – "Toivotaan että lahtelaisetkin uskaltavat lähteä hurvittelemaan"

Maailmanpyörä nähdään Sataman Yössä Lahdessa myös tänä vuonna. Kuva on viime kesältä. Ruska Paronen

Oskari Valtonen

Lahden satamassa järjestetään tulevana viikonloppuna Sataman Yö -tapahtuma, ja Suomen Tivoli valtaa jälleen alueen hurvittelukäyttöön.

Tarjolla on koko viikonlopun 28.–30.8. ajan niin laitteita, pelejä kuin herkkuja kaiken ikäisille. Lauantai-iltana satamassa järjestetään myös ilotulitus.

Tänä vuonna tivoli pyrkii tekemään kaikkensa koronaviruksen leviämisen estämiseksi, kertoo Suomen Tivolin toimitusjohtaja Lulu Sariola.

– Teemme tapahtumassa parhaamme, jotta kaikilla on turvallista.

Kansainväliset suurmarkkinat keräsivät Lahdessa koronasta huolimatta paikalle 30 000 kävijää

Käsien desinfiointi on mahdollista jokaisen laitteen luona ja kaikissa lipunmyynneissä sekä myyntipisteissä. Lisäksi kosketuspintoja pyyhitään useita kertoja päivässä desinfioivalla pesuaineella.

– Asiakkaamme ovat ylipäätään käyttäneet hyvin aktiivisesti käsidesiä. Meillä laitteenhoitajat putsaavat kosketuspintoja ja turvakaaria hyvin aktiivisesti, Sariola sanoo.

Meillä laitteenhoitajat putsaavat kosketuspintoja ja turvakaaria hyvin aktiivisesti.

Suomen Tivolin toimitusjohtaja Lulu Sariola

Kävijöitä muistutetaan turvaväleistä kylteillä ja säännöllisillä kuulutuksilla. Kasvomaskeja voi myös halutessaan ostaa tivolimyymälästä.

Turvavälien pitäminen jonottaessa tivolilaitteisiin jää Sariolan mukaan pitkälti asiakkaiden omalle vastuulle. Tivolissa on käytössä muoviketjuja ja tolppia jonojen ohjaamiseen.

Koronavirustestaus kiihtyy Päijät-Hämeessä, kulut miljoonia euroja: päivittäin tehdään nyt satoja testejä, tuloksia luvataan neljässä vuorokaudessa

Laitteet on aseteltu mahdollisimman väljästi tapahtuma-alueelle. Sisätilalaitteita ei ole.

Asiakkaat pyritään myös ohjaamaan laitteissa vain joka toiseen istuimeen, seurueita ei hajoteta. Sariola toteaa, että useimmissa laitteissa istutaan jo lähtökohtaisesti kaukana toisistaan.

– Jos ajatellaan koronaa, riski saada se on jonossa suurempi kuin laitteessa.

Laitteiden turvakaarien ja muiden pintojen pyyhkiminen pidentää Sariolan mukaan aavistuksen verran jonotusaikaa.

"Tämä touhu muistuttaa jo Knalli ja sateenvarjo -sarjaa" – avi:n virheellinen tiedote ehti säikäyttää Mössön Antti Puhakan perusteellisesti maanantaina

Tivolille kulunut vuosi on ollut toimitusjohtaja Sariolan mukaan vaativa. Samuli Ikäheimo

Sariola muistuttaa, että asiakkaat saavat tulla tivoliin vain terveenä. Se on tänä vuonna kaikkein tärkein huomioitava asia tapahtumaan suuntaaville.

– Ei lähdetä puolikuntoisena tai kipeänä sinne. Silloin myös ihan tavalliset flunssavirukset liikkuvat aktiivisesti.

Tivoli on kiertänyt kesän aikana aiemmin muun muassa Oulussa, Jyväskylässä ja Kuopiossa. Sariolan mukaan kävijöitä on tänäkin vuonna riittänyt ja turvallisuus toteutunut hyvin.

– Käsidesiä on varmaan kulunut tämän kauden aikana yli 400 pulloa.

Aluehallintoviraston määräämä kokoontumisrajoite ei Suomen tivolin koronatiedotteen mukaan koske tivoleita, koska sen toimintaa ei pidetä yleisötilaisuutena.

Lahden Sataman yö -viikonloppu alkoi sateisissa tunnelmissa – katso veikeä kuvakooste tivolista

Tivolille kulunut vuosi on ollut erityisen haasteellinen. Sariola toteaa, että tällainen alkusyksyn väripilkku on tapahtumana aiheellinen ankean vuoden jälkeen.

– Toivotaan että lahtelaisetkin uskaltavat lähteä hurvittelemaan.

Sataman Yö 28.–30.8. Lahden matkustajasatamassa. Avoinna pe kello 16–24, la kello 14–24 (ilotulitus kello 21.55) ja su kello 12–19.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy Suomen tivolin nettisivuilta .

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.