Lahden hiihtoseuran hiihtokoulut alkavat syyskuussa – tarjontaa myös aikuisille hiihtointoilijoille

Katja Pyörälä

Lahden hiihtoseuran (LHS) hiihtokouluryhmät aloittavat kautensa syyskuun ensimmäisenä päivänä. Tällä kaudella kokoonpanoon on tehty muutoksia, jotta mahdollisimman moni hiihdon opettelusta ja tekniikkansa hiomisesta kiinnostunut pääsisi harrastuksen pariin.

Aiemmin vain muutamaan otteeseen puolivuotiskauden aikana harjoitellut Lumitähdet-ryhmä järjestetään tulevana kautena kerran viikossa. Lumitähdet on erityislapsille suunnattu hiihtokoulu. Toinen toiminnan laajennus koskee aikuisten hiihtokouluryhmää.

Hiihtoseura järjestää hiihtokoulun oppilaille tutustumiskäyntejä, joissa välineasiantuntijat ohjeistavat välinehankinnoissa. Myös voitelukoulutusta järjestetään.

Kaikissa LHS:n hiihtokouluissa opetuksen lähtökohtana on pyrkiä edistämään oppilaan olemassa olevia taitoja niin perinteisessä kuin luisteluhiihdossakin. Mukaan voi lähteä siis sellainenkin, jolla ei ole lainkaan hiihtokokemusta. Lumikelejä odotellessa ryhmät harjoittelevat kehonhallintaa, kestävyyttä ja sauvatekniikkaa.

– Lahdessa on hyvä lumivarmuus. Meillä on paljon säilölunta ja hyvillä lumetustekniikoilla varmistetaan erinomaiset ladut myös niinä talvina, joina luonnonlumet eivät riitä, kertoo hiihtokoulupäällikkö Isto Vanhamäki.

Ilmoittautuminen on nyt käynnissä Lahden hiihtoseuran sivuilla, mutta mukaan pääsee myös kesken kauden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.