Kärsimystie-katunäytelmää ei nähdä Lahdessa ensi vuonna

Kärsimystien pääroolissa Jeesuksena nähtiin vuosina 2012 ja 2016 Tapani Kalliomäki. Johannes Kaarakainen

Ida Niva

Kärsimystie-katunäytelmää ei nähdä sittenkään Lahden keskustassa vielä pääsiäisenä 2021. Tiedotteen mukaan koronaviruspandemian aiheuttama epävarmuus tuotannon käynnistämisessä ja läpiviennissä johtivat kaupunkispektaakkelin siirtämiseen yhdellä vuodella eteenpäin.

Tuotantoon tarvitaan 150–200 vapaaehtoista muun muassa näyttelijöiksi, kuoroon, kansanjoukkoon, tarpeistonhoitajiksi ja puvustajiksi.

– Haluan kiittää lämpimästi kaikkia niitä innokkaita, jotka jo ehtivät osoittaa kiinnostuksensa Kärsimystietä kohtaan. Näytelmä on vahvasti meidän monien mielessä, ja toteutamme sen, kun olosuhteet ovat jälleen suotuisat, kertoo Kärsimystie-näytelmän tuottaja Marja Okkola tiedotteessa.

Kärsimystie-näytelmässä Jeesuksen dramaattinen viimeinen matka käy Lahden kaupungintalolta Ristinkirkolle, jonka edustalla esitetään näytelmän loppukohtaus: ristiinnaulitseminen ja ylösnousemus. Kohtauksia nähdään myös Mariankadun puistossa, Hakkapeliitta-patsaalla, kauppatorilla, Mariankadun ja Vapaudenkadun kulmassa sekä Ristinkirkolle noustaessa Mariankadun mäessä.

Kärsimystie-näytelmä on Lahden seurakuntayhtymän suurtuotanto. Näytelmää on esitetty Lahdessa useana vuonna, viimeksi vuonna 2016.

Näytelmän ohjaa Petri Liski, ja Jeesuksen pääroolissa on Lahden kaupunginteatterista tuttu Tapani Kalliomäki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.