Inspis valittiin Lahtelaiseksi kaupunkikulttuuriteoksi - "Tuo turvallisuutta ja positiivisuutta"

Nuorten työllistämisen edistämiseen erikoistunut Inspis-hanke on valittu Lahtelaiseksi kaupunkikulttuuriteoksi. Lahden kaupunkikulttuuriseura myöntää tunnustuksen vuosittain jollekin kaupunkikulttuuria rikastuttaneelle asialle, henkilölle tai ilmiölle.

Inspis on Avoin mieli - Open Mind yhdistyksen nuorten toimintaryhmä. Sen tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä ja kehittää uusia toimintamalleja työllistymiseen. Inspis aloitti toimintansa vuonna 2009 Veikko Juutilaisen johdolla.

Tunnustuksen perusteluissa kehutaan, että Inspis kiinnittää huomiota "ympäristöömme, sen siisteyteen ja kauneuteen, ja tätä teemaa on lähdetty toteuttamaan luovasti, vapaasti ja monipuolisesti".

"Inspiksessä syntyy jatkuvasti uusia ja kekseliäitä ideoita, joita toteuttetaan mutkattomasti. Inspiksen yhteyslankoja risteilee kaupungissamme tiiviinä, positiivisuutta, turvallisuutta ja yhteyttä tuovana verkostona", perustelut jatkuvat.

Inspiksen yksi projekteista on Maalauksellinen kaupunki. Sen kautta inspisläiset ovat halunneet muuttaa kaupunkikuvaa visuaalisesti paremmaksi graffittien ja maalausten avulla. Tavoitteena on saada Lahdesta yksi Suomen graffitti- ja maalauskulttuurin keskuksista.

Inspiksen kaupunkitalkkarit ovat puolestaan pitäneet yllä Pikku-Vesijärven puisto Green Grass -aluetta. He ovat siistineet ja kunnostaneet puistoaluetta. Kesällä inspisläiset ovat myös pitäneet kesäkioskia Pikku-Veskun puistossa ja järjestäneet sinne tapahtumia niin lapsille kuin aikuisillekin.

Lahtelainen kaupunkikulttuuriteko -tunnustus luovutetaan Inspikselle keskiviikkona kello 18 Tietoportissa järjestettävässä tilaisuudessa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut