HS: Miesjoukko piiritti Hennalassa poliisipartion, joka pelastautui käyttämällä kaasua ja patukkaa

Marja-Liisa Aidantausta

Hennalan hätämajoitusyksikössä Lahdessa sattui marraskuussa vakava välikohtaus, jossa miesjoukko piiritti poliisipartion. Se pääsi pakoon käyttämällä apunaan kaasua ja patukkaa, kertoo Helsingin Sanomat. Hämeen apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen kertoo lehdelle, että tapahtuneesta on käynnistetty poliisin sisäinen selvitys.

Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtaja Yrjö Suhonen julkaisi keskiviikkona blogikirjoituksen, jossa hän oli huolissaan poliisin työturvallisuuden heikkenemisestä. Hän kertoi tietoonsa tulleesta tilanteesta, jossa ainoana paikalla ollut poliisipartio joutui taistelemaan tiensä ulos kymmenien vihamielisten nuorten piirityksestä.

Tero Seppänen kertoo Helsingin Sanomille, että Hennalassa oli paikalla useampia poliisipartioita. Seppäsen tietojen mukaan välikohtauksen takia ei ole aloitettu yhtään rikostutkintaa.

Sisäisessä tutkinnassa selvitetään nyt, mitä paikalla tapahtui sekä sitä, toimittiinko tilanteessa oikein. Samoin selvitetään, millaista varustusta partioille tarvitaan ja onko Hennalan tapauksessa jotakin opittavaa.

Poliisiammattikorkeakoulun voimankäytön kouluttaja Heikki Asunta arvioi Helsingin Sanomissa, että partion toiminta kuulostaa järkevältä ja tilanteeseen sopivalta. Hän uskoo, että oli oikea ratkaisu perääntyä eikä jäädä taistelemaan valtavaa ylivoimaa vastaan.

- Kaasu ja patukka ovat tämänkaltaisissa tilanteissa yleensä tehokkaimmat välineet.

Apulaispoliisipäällikkö Seppänen toteaa Hennalassa olleen useita tilanteita, joissa poliisin ja riitapukarien välille on syntynyt vastakkainasettelua. Hänen tietojensa mukaan muilla kerroilla poliisi ei ole joutunut turvautumaan kaasuun eikä patukkaan.

Suurin osa välikohtauksista on ollut turvapaikanhakijoiden keskinäisiä riitoja. Joskus on jouduttu taltuttamaan myös kantaväestön aggressiivista käytöstä.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut