Hennalan jättikirppis muuttaa kesällä monelle tuttuun paikkaan - "Tuli tilaisuus ostaa kiinteistö"

Pirjo Kamppila

Lahden Hennalassa toimiva kirpputorihalli Lanttila muuttaa Ahtialantielle Joutjärven kirkon naapuriin. Uusi paikka on tyhjillään oleva entinen ruokakauppa, jonka arkkitehtuuri muistuttaa vieressä olevaa kirkkoa tai majakkaa.

Majakka-nimellä tunnettu kauppa on rakennettu vuonna 1991, ja Kesko oli siinä vuokralaisena, kunnes K-Supermarket Joutjärvi lopetti toimintansa jouluna 2015. Kevään aikana rakennuksessa tehdään remontti ja Lanttilan ovet avautuvat 8. kesäkuuta.

Hennalan Lanttila on mittakaavassaan poikkeuksellinen, sillä siihen mahtuu nyt 295 pöytää. Uusiin tiloihin tulee "vain " 250 pöytää, sillä sen halutaan olevan ilmeeltään avara ja viihtyisä, kertoo yrittäjä Ari Huovila. Tiloissa avataan myös kahvila.

– Syy muuttoon oli, että tuli tilaisuus ostaa kiinteistö Hollon perheeltä. Rakennus on arkkitehti Heikki Hollon piirtämä.

Kirpputori Lanttila on toiminut Lahdessa yli 18 vuotta. Tänä aikana se on toiminut Launeella, Sopenkorvessa ja nyt entisessä Hämeenmaan autokaupassa Hennalan S-marketin vieressä. Lanttila työllistä 10 henkilöä.

Nykyiseen Hennalan Lanttilaan mahtuu lähes 300 itsepalvelupöytää. Vesa Tapiola

Myös Vantaalla toimii kirpputori Lanttila, mutta se vain käyttää samaa nimeä.

– Toimintaa pyörittää kaverini.

Huovila itse on mukana myös aivan toisenlaisessa yritystoiminnassa: hän teettää Virossa ja Liettuassa välipaloja Neorex-yrityksen nimissä. Tuotemerkki on Snack2You.

– Kierrämme tänä vuonna 160 markkina- ja messutapahtumaa.

Tuotteita on myynnissä myös 70 eri toimipisteessä ympäri Suomen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jäteauto kulkee mallastamon sivutuotteista valmistetulla polttoaineella Lahdessa, tyhjäkäynti ei tuo käryä pihaan
 2. Lahden Renkomäessä hurjasteltiin huomattavia ylinopeuksia lauantaina
 3. Liiketilaansa laajentavassa Järvisen pyörä ja urheilu -liikkeessä sähköpyörien kysyntä räjähti koronapandemian aikana kasvuun – "Myynti on lisääntynyt merkittävästi"
 4. Iitin maakuntavaihdoksen vuoksi muitakin rajoja piirretään uudelleen – Hämeeseen saatava lisää poliisimiehiä, sanoo poliisipäällikkö
 5. Etsintäkuulutettu mies ajoi petoksella saadulla autolla ylinopeutta Heinolassa
 6. "Nepalissa naisen on vain kestettävä" – Manisha Hamal, 30, tutkii Suomessa kiusaamista ja seksuaalista häirintää ja maksaa elämisensä siivoustyöllä
 7. Lakkiaisten ja lukukauden päättäjäisten juhlinta sujui Lahdessa maltillisesti – "Ehkä rajoitukset jonkin verran rauhoittavat"
 8. Lukijalta: Lahden kuninkaalliset Branta Von Leucopsikset
 9. Sunnuntaina on Katja Melkon mahdollisuus kirjoittaa historiaa – suomalaiset naisravivalmentajat ovat nousseet kohti Ruotsin kärkeä
 10. Koronamaskihuijauksista mustan pörssin kauppaan – Rikollisten kekseliäisyys on ennenkin kukkinut kriisiaikoina
 11. "Haluan, että leipomukseni maistuvat parhailta ikinä" – Koronakriisi sai kotileipurit villeiksi, ja nyt leivonnan asiantuntija kertoo syyn
 12. Biojätekokeiluun tullut satoja hakemuksia Päijät-Hämeessä – "Paljon positiivista kaikua"
 13. "Riskinä ovat rasitusvammat" – Salmelan kesässä esittäytyvä Eliya Zweygberg luo tavallisista metalliverkoista ainutlaatuista eläintaidetta
 14. Pyhä-Häkki vie kulkijan suomaisemiin ja vanhan metsän keskelle – metsäsopulikin viihtyy kansallispuistossa
 15. Aki Jörgensenin kolumni: Vietettiin perinteisin menoin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.