Kovia kokeneet portaat kunnostettiin Asikkalassa - korjaajista ei tietoa

Erno Laisi

Asikkalassa Pirppulasta Tallukkaan johtavat portaat on kunnostettu.

Pirppulan kyläyhdistyksen 1990-luvun alussa talkootyönä rakentamat ja kunnossapitämät portaat olivat poissa käytöstä useita päiviä niiden osittaisen tuhoamisen vuoksi.

Asikkalalainen Jorma Lintunen kertoi perjantaina käyneensä tarkistamassa portaiden tilanteen.

– Siellä oli portaat laitettu kuntoon ja ruuvattu paikalleen. Verkot on purettu ympäriltä. Siellä voi nyt liikkua entiseen malliin. On kaikkien etu, että portaat ovat jälleen käytössä, Lintunen sanoo.

Lintunen ei myönnä tietävänsä, kuka portaat on kunnostanut.

–?Ehkä ne ovat samoja ihmisiä, jotka portaat tuhosivatkin. En tosiaan tiedä, kuka ne rikkoi tai kuka ne korjasi. Tärkeintä on, että portaat ovat nyt kunnossa, kun Tallukkaan alkaa kohta tulla uusia ihmisiäkin.

Yli 120 askelman portaat oli Lintusen mielestä tärkeä saada kuntoon muutenkin.

– Kyllähän sulan maan aikaan metsässä voi kävellä, mutta kun tulee talvi ja pakkaset, niin portaat ovat ehdottoman tärkeät sekä Pirppulan asukkaille että Tallukassa vieraileville.

Myöskään Tallukan johtaja Kalevi Gran ei tiedä, kuka portaat rikkoi ja sittemmin korjasi.

– Voihan se olla, että rikkojat ovat tulleet katumapäälle. Meillä ei ole portaiden osalta mitään vastuuta, joten en ole kovin tarkkaan seurannut tilannetta. Pääasia, että ne ovat kunnossa.

Viime viikonloppuna Tallukkaan johtavat portaat tuhottiin. Paikalta löytyneen viestin perusteella vaikutti, että portaiden sabotointi liittyi Tallukkaan perustettavaan vastaanottokeskukseen.

Vastaanottokeskus aloittaa toimintansa Tallukan tiloissa ensi viikolla, jolloin sinne odotetaan muuttavan noin 100 turvapaikanhakijaa. Kaikkiaan Tallukkaan majoitettaneen noin 350 turvapaikanhakijaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.