Lahden maastopolkuja merkitään juoksijoille ja maastopyöräilijöille, harrastajilta kerätään reittiehdotuksia

Pyöräilynohjaaja Tiina Riikonen toimii hankkeen reittikoordinaattorina. Juha-Pekka Huotari / Lahden kaupunki

Ida Niva

Lahden kaupunki toteuttaa eri pituisia polkureittejä maastopyöräilijöille, polkujuoksijoille ja kävelijöille.

Kaupunki tarkastelee syyskauden aikana ulkoilumetsien polkuverkostoa. Tiedotteen mukaan tavoitteena on toteuttaa Lahden alueelle yhteensä neljä tai viisi merkittyä polkureittiä.

Uusiksi reiteiksi valitaan olemassa olevia metsäpolkuja. Salpausselän ulkoilualueen maastoon merkittävät monikäyttöreitit ovat eri pituisia, ja ne on tarkoitettu maastopyöräilyyn, polkujuoksuun ja muuhun metsässä ulkoiluun.

Uusia polkijoita riittää teillä ja metsissä – Lahdessa sähkö- ja harrastepyörät viedään käsistä

Selvitystyö hankitaan Tiirismaan Ladulta, ja reittikoordinaattorina toimii pyöräilynohjaaja Tiina Riikonen. Riikonen on koulutukseltaan biologi ja luontomatkailun asiantuntija ja on toiminut maastopyöräilyn asiantuntijatehtävissä muun muassa valtakunnallisessa PyöräPolku-hankkeessa ja useissa kansallispuistoissa.

– Merkityistä polkureiteistä on huutava pula. Maastopyöräily on kasvanut voimakkaasti jo useita vuosia. Myös kävelyulkoilu on jatkuvasti lisääntynyt, ja uudempana lajina polkujuoksu on noussut viime vuosina suureen suosioon. Salpausselän maastot ovat ulkoiluun ihanteellisia, ja alueella on rikas polkuverkosto. Vaikka metsäpolkuja voi maastopyöräillä, juosta ja kävellä jokamiehenoikeudella, silti tarvitaan myös merkittyjä polkuja, Riikonen kertoo tiedotteessa.

Polkuja käyttäviltä harrastajilta kerätään ehdotuksia sopivista reiteistä. Valituille polkureiteille suunnitellaan maastomerkinnät ja lähtöpisteisiin infotaulut. Reiteistä tehdään myös reittikuvaukset.

Kaupunki valmistelee myös laajempaa, Lahden polut ja reitit kokoavaa ulkoilukarttaa. Kartta julkaistaan ensi vuonna.

Kansallispuistoissa on riittänyt väkeä, mutta samalla ovat lisääntyneet ikävät lieveilmiöt – "Olemme joutuneet keräämään roskia pois alueelta merkittäviä määriä"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.