Lahden kauppahallissa tuoksuu taas kala - paluumuuttaja tyytyväinen aloitukseen

Ari Seppälän mukaan alku kauppahallissa on ollut lupaava. Toiminnan ydin eli savustamo sijaitsee Jokimaalla. Elena Liseytseva

Kari Anttinen

Ensimmäinen viikko Lahden kauppahallissa takana ja kaikki hyvin. Näin sanoo lahtelaisen Salpausselän Kalan kauppias Ari Seppälä.

- Väkeä on käynyt ihan kivasti.

Seppälän mukaan myynti aloitettiin matalalla profiililla. Tarkoitus on ensin katsoa, että kaikki toimii vastikään remontoiduissa tiloissa. Myymälä on auki keskiviikosta lauantaihin.

Salpausselän Kalalla oli pop-up-myymälä samassa paikassa marraskuun puolivälistä vuoden loppuun. Yritys on siis itse asiassa kauppahallin kaksinkertainen paluumuuttaja, ensimmäisen kerran jo viiden vuoden takaa.

Kalaa myytiin tuolloin vuoden päivät samaan aikaan kun ulkona rakennettiin toriparkkia. Seppälän mukaan työmaa hiljensi hallin ja kalakauppakin päätti lähteä.

- Saimme tosin silloin myös uudet tilat Jokimaalle ja lopetimme samalla kuluttajamyynnin tavallaan kokonaan. Keskustassa se alkaa nyt uudestaan. Tehtaanmyymälähän on ollut auki kerran viikossa, perjantaisin, Seppälä sanoo.

Nyt yritys seuraa, riittääkö asiakkaita perjantaisin molempiin myymälöihin. Seppälän mukaan Vasarakadun tehtaanmyymälä on auki ainakin toistaiseksi. Viime perjantain kaupankäynnin perusteella se kannattaakin pitää auki.

- Osa (asiakkaista) tuntee antipatiaa keskustaa kohtaan, eikä tule sinne millään. Meillä on tarjota heille vaihtoehto.

Pääosa Jokimaan kalasavustamon myynnistä menee suoraan kauppoihin ja ravintoloihin.

Seuraavana Sivuraide

Seuraavaksi kauppahalliin on avautumassa ruokatori-tyyppinen kahvila Sivuraide. Sisustustyöt ovat täydessä käynnissä ja avajaisia olisi tarkoitus viettää ensi viikolla, kertoo remontin keskeltä tavoitettu yrittäjä Johanna Antikainen.

- Keskiviikkoon tähdätään, mutta en uskalla sitä vielä itsellenikään luvata. Päätin ottaa oppia Päälliköstä (Asemapäällikön kahvila), aina tulee yllätyksiä eli en ota stressiä, Asikainen naurahtaa.

Järeämpi remontti saatiin valmiiksi viime viikolla. Tiloihin on muun muassa tulossa kahvipaahtimo, ja se edellytti omistajalta ilmanvaihdon parantamista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.