Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Tässä ovat vuoden 2015 Aukusti-ehdokkaat - äänestä!

Lahtelainen kirjailija vakuutti Lohikäärmeen värit -romaanillaan, joka peilaa monivivahteisesti Kiinan murrosvaiheita paitsi kiinalaisten myös suomalaisten ihmiskohtaloiden kautta. Kaksi kirjaa Otavalle tehnyt Pekkola ammentaa kirjassa omista kokemuksistaan Kiinassa, mutta penkoo myös maan historiaa kiehtovalla tavalla.

Urajärven kartanoteatterin ensimmäinen kesä oli menestys Asikkalassa, josta kesäteatteritoiminta oli tätä ennen kuihtunut pois. Paitsi että katsomot täyttyivät hyvin, teatteriryhmä nostatti hienolla tavalla myös yhteenkuuluvaisuuden tunnetta Asikkalan paikallista kartanohistoriaa sivuavalla näytelmällään. Historiasarja jatkuu ensi kesänä.

Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi viikon mittaiseksi kasvanut Sibelius-festivaali vahvisti entisestään Sinfonia Lahden asemaa Suomen ja kenties koko maailman parhaana Sibelius-orkesterina. Festivaalin tapahtumiin osallistui yli 12 000 vierasta. Konserttilipuista yli 40 prosenttia myytiin ulkomaalaisille.

Nuoria työllistävä Inspis Lahti on tehnyt merkittävää työtä ympäristön viihtyisyyden ja lahtelaisen kaupunkikulttuurin kehittämiseksi vuodesta 2009 lähtien. Kuluneen vuoden aikana Inspis järjesti Lahdessa esimerkiksi puistokonsertteja ja suuren lettupäivän. Inspis on jättänyt jälkensä myös lahtelaisiin alikulkutunneleihin ja sähkökaappeihin.

Tuottaja Marjo Leppä on varsinainen työmyyrä, jolla on pitkä kokemus monenlaisten kulttuuritapahtumien tuottamisesta. Leppä on toiminut vuosikausia esimerkiksi Lahden ammattikorkeakoulun musiikkiteatterituotantojen tuottajana ja ollut mukana perustamassa Lahden Uutta Kesäteatteria sekä Rumpufestaria. Hän toimii myös Lahden tulevien MM-hiihtojen ohjelmapäällikkönä. Leppä ei kuitenkaan yleensä paistattele julkisuuden valokeilassa vaan antaa muiden korjata työnsä hedelmät.