Poliisille ja kahdelle vartijalle vaaditaan rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä putkassa – käsittely alkoi keskiviikkona Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa

ESS

Putkassa tapahtuneen pahoinpitelyn käsittely alkoi Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa keskiviikkoaamuna. Hämeen poliisilaitoksen poliisille ja kahdelle vartijalle luettiin syytteet kiinniotetun miehen törkeästä pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syytteet liittyvät voimankäyttötilanteeseen Lahden pääpoliisiasemalla viime vuoden helmikuussa. Putkaan oli tuotu poliisin kaupungilla kiinni ottama mies. Hän ei ollut yhteistyöhaluinen, joten poliisi ja vartijat mursivat hänen vastarintansa tavalla, joka synnytti rikosepäilyn.

Mies oli riehunut Lahdessa ravintolassa, jonka takia hänet otettiin kiinni ja tuotiin poliisiasemalle. Syytetyt eivät osallistuneet kiinniottoon vaan vasta tapahtumiin putkatiloissa poliisiasemalla.

Mies painettiin voimakkaasti lattialla ollutta patjaa vasten ja samalla häntä lyötiin vartaloon. Tilanne johti siihen, että asiakas oli hetkellisesti eloton. Hän toipui elvytyksen avulla, ja hänet vietiin vielä sairaalaan.

Asiassa kuullaan oikeudenkäynnin aikana keskiviikkona useita paikalla olleita henkilöitä sekä asianomistajaa. Oikeudessa katsotaan läpi myös valvontakameroiden videot tapahtuneesta.

Asianomistaja on noin 30-vuotias mies ja hän vaatii syytetyiltä korvauksia 14 800 euroa. Syytetyt vartijat on pidätetty virantoimituksesta syytteen nostamisen jälkeen ja poliisi jo aiemmin. Poliisi ja vartijat kiistävät syytteet.

Putka-asiakkaan vastarinnan murtaneille poliisille ja kahdelle vartijalle syyte törkeästä pahoinpitelystä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut